BAS 1 - VIOS V. 1 : 0-1

BAS 1 0 - 1  VIOS V. 1
3-3-2012

BAS krijgt met verlies te weinig

BAS is er zaterdagmiddag in eigen huis niet in geslaagd om punten af te snoepen van titelkandidaat VIOS. In een matige eerste helft nam VIOS de leiding, maar in de tweede helft zwijnde de ploeg uit Vaassen enorm. Dat BAS grote kansen om zeep hielp en de grensrechter zijn ploeg goed hielp, zorgden voor een 0-1 eindstand.

Trainer Wout Sleurink had zaterdag opnieuw een plaats ingeruimd voor B-junior Art Drent. Remon Claassen moest hierdoor op de bank plaatsnemen, terwijl Corné op 't Hof startte als rechtsback. Mark Schaap en Jeroen Boshuizen waren beide geschorst.

BAS en VIOS maakten er in de eerste helft voor het publiek geen pretje van. Veel balverlies leidde tot een rommelige wedstrijd, waarin BAS wel als eerste een grote mogelijkheid kreeg. Op 't Hof leverde een prima voorzet af, waardoor Marc Rijneveld alleen opdook voor de keeper. Hij hielp deze kans echter om zeep. Bij deze ene gemiste kans zou het niet bij blijven.

VIOS speelde zaterdagmiddag niet als een titelkandidaat en kreeg de voorsprong dan ook cadeau. Het centrale duo achterin ging in de fout, waardoor de Vaasser spits alleen af kon op de uitgekomen Westdijk. Westdijk werd omspeeld, waardoor het een koud kunstje was om de bal in het lege goal te plaatsen.

Na de rust was BAS heer en meester. Achterin leek de boel op slot en ook voorin werden er zat kansen gecreëerd. Vooral Nabil Essadouqi kreeg een aantal enorme mogelijkheden, maar de aanvaller had het vizier niet op scherp staan. Ook Luke van der Burg en Tom Drent waren met een kopbal en een schot dichtbij de gelijkmaker.

VIOS kwam steeds meer onder druk te staan en dit begon ook de grensrechter van de ploeg op te vallen. De beste man hielp zijn ploeg een handje door al lachend de vlag weer in de lucht te steken wanneer er een Biddinghuizenaar dreigde door te breken. Ik heb ze slecht gezien, maar deze man sloeg alles. Een regelrechte schande.

Helaas bleef het voor BAS bij 0-1. De ploeg van trainer Wout Sleurink had vanmiddag meer verdiend, maar dan moet je de kansen wel afmaken. Jammer genoeg gebeurde dit niet, waardoor BAS opnieuw een zure nederlaag leed. Hier had immers veel meer in gezeten.

Volgende week gaat BAS op bezoek bij een andere titelkandidaat. Dan nemen de roodhemden het op tegen nummer twee VVOP. Aanvang in Voorthuizen is om 14:30 uur.