BAS 1 - Swift '64 1 : 3-0

BAS 1 3 - 0  Swift '64 1
17-3-2012

BAS na zege 'Kampioen van Dronten'

BAS heeft zaterdagavond in eigen huis de derby tegen Swift'64 winnend afgesloten. Op een druk sportpark De Schelp kwam BAS voor de rust door doelpunten van Mark Schaap en Stefan Tolhoek al op een 2-0 voorsprong, waarna Tom Drent in de slotfase de derde treffer van de wedstrijd maakte.

Waar Bart Griekspoor de week voorafgaand aan de derby nog in de Flevopost meldde dat Swift in uitduels meer moeite had, was daar in de eerste twintig minuten van de wedstrijd weinig van te merken. De ploeg uit Swifterbant had het overwicht en troefde BAS af op felheid en agressiviteit. Tot de openingstreffer leidde dit niet, mede door een prachtige redding van keeper Sander Westdijk op een inzet van Meloudi Zaki.

Na twintig minuten nam BAS hef initiatief in handen. Swift kon niet meer brengen wat het in de eerste twintig minuten bracht, waardoor de Biddinghuizenaren in de 33ste minuut de score konden openen. Een vrije trap van links werd door Luke van der Burg op het hoofd van Mark Schaap gelegd, die op zijn beurt de bal prima achter de doelman van Swift kopte.

Swift was na deze openingstreffer de draad kwijt en was geen schim meer van de ploeg die in de eerste twintig minuten BAS weg speelde. De ploeg van Wout Sleurink maakte hier vijf minuten later dankbaar gebruik van en breidde de score door een strafschop van Stefan Tolhoek uit naar 2-0. Swift kon hier bar weinig tegenover stellen en maakte het BAS in de eerste helft niet meer moeilijk.

Na de rust kwam de buurman uit Swifterbant niet meer in het spel voor. De ploeg probeerde het nog wel, maar werd niet tot weinig gevaarlijk meer. BAS zette er nog enkele kleine mogelijkheden tegenover, maar werd ook niet echt meer gevaarlijk. De 3-0 bleef dan ook lang uit, maar in de slotfase besliste Tom Drent met een droge schuiver definitief de wedstrijd. B-junior Sven Geling maakte in de slotfase nog zijn debuut, hij kwam in de ploeg voor de moegestreden Leroy Staring.

BAS won de wedstrijd vandaag op het middenveld, waar na de eerste twintig minuten enorm veel strijd op de mat werd gelegd. Swift kon hier geen goed antwoord op geven, waardoor de drie punten in Biddinghuizen bleven. Niet alleen op het veld is BAS een stapje verder, ook buiten het veld werd de buurman overtroffen. Het vuurwerk, de sfeer, het was een mooie avond.

Feit is dat BAS dit seizoen van niemand in de gemeente Dronten heeft verloren. Een prachtige statistiek, maar mooier is dat er een goede stap is gezet naar plaats vier. Aanstaande zaterdag speelt BAS uit bij DSV '61. De wedstrijd op sportpark De Haere begint om 14.30 uur.