Competitiewedstrijd
7-4-2012
De Schelp, Biddinghuizen

BAS doet plicht tegen Oene

BAS heeft zaterdagmiddag in de thuiswedstrijd tegen Oene zijn plicht gedaan. In een matige wedstrijd van beide kanten waren de Biddinghuizenaren toch nog veel te sterk voor Oene: 5-1. Deze ruime overwinning gaf trainer Wout Sleurink de kans Rutger Oomen speelminuten te gunnen, de jongeling maakte zijn debuut.

Vooraf kon trainer Wout Sleurink niet beschikken over de geblesseerden Kay-Marnix Oomen en Marc Rijneveld. Aanvaller Leroy Staring begon opnieuw op de bank, waardoor Nabil Essadouqi in de spits begon. B-junior Art Drent begon als linksback, zijn teamgenoot Rutger Oomen mocht op de bank plaatsnemen.

Bij Oene was trainer Jan de Ruiter in de week voorafgaand aan de wedstrijd ontslagen. In de beginfase van de wedstrijd leek dit ontslag een schokeffect op te wekken bij de ploeg uit Oene. De eerste kans was dan ook voor de roodwitten, maar keeper Westdijk maakte dit eerste wapenfeit onschadelijk, waarna Oene nog een schietkans kreeg. Deze ging net naast het doel van keeper Westdijk.

Na tien minuten werd BAS wakker en kwam de trein op stoom. Eerst was het Tom Drent die een speldenprikje uitdeelde, waarna na ruim een kwartier Nabil Essadouqi de score opende. Een vlot lopende aanval via Stefan Tolhoek en Tom Drent kwam terecht bij de spits, die op zijn beurt de bal achter de Oener doelman tikte.

BAS leek na deze opsteker wakker en kreeg Oene op de knieën. Jeroen Boshuizen speelde zich prima vrij, de afronding was nog mooier. Boshuizen zag de keeper te ver voor zijn doel staan en lobte de bal op fraaie wijze over de doelman: 2-0. Het verzet van Oene leek hiermee gebroken en BAS liep kort voor rust zelfs nog uit naar 3-0. Essadouqi brak door over rechts, gaf de bal voor op Boshuizen en die tikte zijn tweede van de middag binnen.

Na de rust probeerde BAS het doelsaldo nog enigszins op te krikken, maar echt lukte dit niet meer. Luke van der Burg kwam na drie minuten alleen voor de keeper, maar kon de doelman niet verslaan. Oene probeerde de schade nog wat te beperken, maar slaagde hier ook niet echt in. Twintig minuten voor tijd dook de ploeg wel twee keer gevaarlijk op voor Westdijk, maar de keeper hield zijn doel, met behulp van de ingevallen Remon Claassen, nog schoon.

De eveneens ingevallen Leroy Staring zorgde even later voor de 4-0, waarna BAS toch nog een tegendoelpunt kreeg. Keeper Westdijk waande zich even Lionel Messi en probeerde een tegenstander te omspelen, maar dit mislukte. De doelman maakte vervolgens een overtreding, die werd gevolgd door een penalty en een gele kaart. Westdijk kansloos en Oene redde de eer.

BAS maakte in de persoon van Leroy Staring nog 5-1, waarna de leidsman een einde aan de wedstrijd maakte. Smetje op de overwinning was een gele kaart voor Mark Schaap, die hierdoor aanstaande zaterdag de thuiswedstrijd tegen EFC mist. Of Schaap maandag kan spelen is nog onzeker, hij viel zaterdag bovendien uit met een kuitblessure.

Voor Oene en Hulshorst lijkt in '3B' het doek zo goed als gevallen. Oene heeft nog vijf wedstrijden om degradatie af te wenden, maar moet daarvoor nog wel zeven punten inlopen op Vierhouten. Uit 3B degraderen dit seizoen drie clubs rechtstreeks, de nummer 11 moet nog P/D spelen.

BAS nam zaterdag de vierde plaats weer over van Hoevelaken. Beide ploegen ontmoeten elkaar op Tweede Paasdag, een essentiële wedstrijd om plaats vier. De wedstrijd op Sportpark De Schelp begint om 17.00 uur! Komt allen en steun het vlaggenschip in deze kraker!