BAS 1 - EFC '58 1 : 1-0

BAS 1 1 - 0 (1 - 0) EFC '58 1
14-4-2012

BAS haakt aan in strijd om periodetitel

BAS is zaterdagmiddag aangehaakt bij de ploegen die strijden om de derde periode. De ploeg van trainer Wout Sleurink versloeg op eigen veld EFC '58 met 1-0 en zag de concurrenten Hoevelaken en Stroe zaterdag punten verliezen.

Trainer Wout Sleurink had voor de wedstrijd flinke personele problemen. Marc Rijneveld was nog geblesseerd en Robby Bartels bleek op zaterdagmorgen ook niet fit genoeg te zijn. Mark Schaap was geschorst, nog niet te spreken over de afwezigheid van Nabil Essadouqi. Hierdoor stond Yusuf Erdem in de basis en vulden Tom Schaap en Sven Geling de bank aan.

Vanaf de eerste minuut was het duidelijk dat het een lastige middag zou worden voor de Biddinghuizer ploeg. EFC was fel in de duels en tegen de scheidsrechter en leel het net als in het heenduel BAS erg moeilijk te gaan maken. De polderploeg leek in de beginfase ook al op achterstand te komen, maar een doelpunt van de Ermeloërs werd terecht afgekeurd door de scheidsrechter.

BAS liet zich in de eerste twintig minuten aftroeven op felheid en scherpte, waardoor EFC steeds meer geloof kreeg in een goede afloop. Echter, de altijd hardwerkende Leroy Staring gooide roet in het eten. Kay-Marnix Oomen stuurde de spits diep, die ging één op één met de keeper en rondde prima af: 1-0.

De Biddinghuizer ploeg kon echter niet doordrukken na de openingstreffer en liet EFC weer in de wedstrijd komen. Keeper Westdijk redde voor de rust nog knap op een vrije trap van EFC, het enige echte wapenfeit van de Ermeloërs in de eerste helft.

Na de thee werd het er allemaal niet beter op. EFC zette BAS wel onder druk, maar eenmaal bij de zestien stopte de aanvalsgolf van de tegenstander. BAS kon alleen via snelle uitvallen gevaarlijk worden, maar alleen Leroy Staring kreeg twee keer de kans om de wedstrijd in het slot te gooien. Eerst miste Staring tot tweemaal toe oog in oog met de keeper, de tweede keer legde de topscorer op verkeerde wijze breed op de ingevallen Sven Geling. De Biddinghuizenaren kwamen in de slotfase nog goed weg toen een verdwaalde voorzet op de deklat eindigde, maar uiteindelijk bleven drie zwaarbevochten punten in Biddinghuizen.

Het vlaggenschip doet door deze overwinning weer redelijk mee in de strijd om de derde periodetitel. Hoevelaken verloor met 4-1 van VIOS Vaassen, terwijl Stroe met 0-0 gelijkspeelde tegen Otterlo. Het gat met Hoevelaken in de derde periode is nu nog drie punten, met nog drie wedstrijden op het programma. Feit is wel dat BAS een hoger niveau moet laten zien om winst in de derde periode te bewerkstelligen. Natuurlijk miste de ploeg zaterdagmiddag veel spelers, maar goed was het allerminst. Winnen is winnen, maar om aanstaande zaterdag te winnen van Terschuurse Boys moet het spelniveau zeker omhoog.

Aanstaande zaterdag speelt BAS dus de uitwedstrijd bij nummer drie Terschuurse Boys. Mocht BAS daar winnen, dan nadert het Terschuur tot op drie punten. Een zeer belangrijk uitduel, dus komt allen! Aanvang op Sportpark Overbeek is om 14:30 uur.