Bekerwedstrijd
26-8-2012, 14:30 uur
De Schelp, Biddinghuizen

BAS en IJVV sluiten bekercompetitie matig af

BAS en IJVV hebben het publiek zaterdagmiddag weinig laten zien. In de eerste helft ging het nog wel, maar in de tweede helft kabbelde de wedstrijd rustig naar het eind. IJVV won uiteindelijk met 2-3 op De Schelp, nadat BAS in de eerste minuut nog wel op voorsprong was gekomen. De Biddinghuizense doelpunten werden gemaakt door Luke van der Burg en Mark Schaap.

Elk nadeel heb zijn voordeel, zei een voetbalgeleerde ooit eens. Voor BAS geldt dit na zaterdagmiddag ook. In de eerste helft lieten de mannen van trainer John Kamphuis nog wel wat zien, met een snel doelpunt van Van der Burg als gevolg, maar in de tweede helft zakte het niveau een flink eind de diepte in. Voordeel voor BAS is dat het aankomende zaterdag eigenlijk alleen maar beter kan gaan, tijdens de seizoensouverture uit bij Terschuurse Boys. Ook zijn dan keeper Sander Westdijk en verdediger Kristian Weijers weer van de partij.

BAS begon zaterdagmiddag erg sterk en dit resulteerde al na vier minuten in de openingstreffer. Mark Schaap bediende na een vlot lopende aanval spits Luke van der Burg, die de bal op zijn beurt goed binnen schoot. IJVV schrok na die tegenslag wakker, waardoor er in het restant van de eerste helft een gelijk opgaande strijd ontstond. IJVV was nog het dichtst bij een treffer, maar de paal redde keeper Jaco Schaap van een tegentreffer. Op slag van rust kwam de ploeg uit IJsselmuiden dan toch langszij. De IJVV-spits volleerde een bal prachtig binnen, maar aan de gelijkmaker ging wel een duidelijke handsbal vooraf. Zo op slag van de rust een tik in het gezicht van de Biddinghuizer ploeg.

Dit was na de rust duidelijk te merken, want het niveau van BAS ging omlaag. IJVV leek ook mee te gaan in dat spel, waardoor er een uiterst saaie wedstrijd ontstond. Toch volgden er nog drie doelpunten, waarvan IJVV de eerste maakte. Zij kwamen op een 1-2 voorsprong, maar na zeventig minuten kwam BAS plots weer langszij. Freddy Doppenberg ging het duel goed aan, waardoor een IJVV-verdediger een ongelukkige handsbal maakte. In het strafschopgebied, dus een penalty. Aanvoerder Schaap nam plaats achter de bal en schoot de bal feilloos achter de doelman.

Uiteindelijk verloor BAS toch nog, omdat een prachtige vrije trap onhoudbaar bleek voor Jaco Schaap. Een gelijkspel was een betere afspiegeling van de verhoudingen geweest, maar het is niet anders. Het bekerseizoen voor BAS zit er op, want SV Lelystad ´67 gaat als groepswinnaar door naar de volgende ronde. Nog een week trainen en dan wacht voor het vlaggenschip de seizoensopening. BAS gaat dan op bezoek bij Terschuurse Boys, een altijd lastige uitwedstrijd. Aanvang in Terschuur is om 14.30 uur, komt allen!