Terschuurse Boys 1 4 - 0 (2 - 0) BAS 1
1-9-2012
Sportpark Overbeek, Van de Bleekstraat 24 Terschuur

Debacle voor BAS in seizoensouverture

Vier tegendoelpunten, veel balverlies en weinig kansen. Kort samengevat was dat zaterdagmiddag de seizoensopening voor BAS. Alleen in de vijfde minuut werd BAS echt dreigend, daar bleef het ook bij. Na negentig minuten stond er een pijnlijke 4-0 eindstand op het bord en dat was niet eens onterecht. “We hebben vandaag een behoorlijke ‘uppercut’ gehad. Nu is het zaak om zo snel mogelijk de schade te herstellen”, laat trainer John Kamphuis op Twitter weten.

Een goed begin is het halve werk, maar dit geldt niet voor BAS. Waren de resultaten in de voorbereiding al niet optimaal, ook in de eerste wedstrijd in het seizoen 2012/2013 kon de ploeg niet brengen wat het vorig seizoen wel bracht. De eerste kansen waren wel voor BAS, waarbij Jeroen Boshuizen na vijf minuten de grootste mogelijkheid had. Tom Drent bracht vanaf de linkerkant de bal voor, maar oog in oog met de keeper zag Boshuizen zijn inzet naast het doel verdwijnen. Vervolgens nam Terschuurse Boys het initiatief over en had BAS steeds minder in te brengen. Na vijfentwintig minuten kwam Terschuur dan ook op voorsprong en liep het op slag van rust zelfs al uit naar 2-0. BAS was niet fel genoeg, gaf teveel ruimte weg en leed onnodig balverlies, waar ‘Boys’ prima gebruik van maakte.

Waar je na de rust een ander BAS zou verwachten, kon de Biddinghuizer ploeg het zaterdagmiddag gewoonweg niet. Terschuurse Boys bleef agressief voetballen en BAS stond erbij en keer ernaar. Hierdoor bleef Terschuur gevaarlijk en liep het na een uur spelen zelfs uit naar een 3-0 voorsprong. Een kwartier later werd het nog simpel 4-0, maar daar bleef het gelukkig bij. BAS had zich wat anders voorgesteld bij de openingswedstrijd, maar het is duidelijk dat er in het restant van de competitie uit een ander vaatje moet worden getapt.

Aanstaande zaterdag wacht de eerste thuiswedstrijd tegen gemeentegenoot Swift ’64. Een heuse derby, die altijd gewonnen moet worden. Aanvang op Sportpark De Schelp is om 14.30 uur.

TERSCHUURSE BOYS 1 - BAS 1: 4 - 0 (2 - 0)