SEH 1 3 - 3 (2 - 2) BAS 1
15-9-2012
De Eeuwlanden, Veldkampseweg 2 Heerde

BAS blijkt hardleers en verliest punten

Drie keer op voorsprong, de gehele tweede helft de betere ploeg, maar uiteindelijk moest BAS zaterdagmiddag in Heerde genoegen nemen met een puntendeling. De Biddinghuizenaren hadden vooral in de tweede helft weinig te duchten van tegenstander SEH, maar liepen in de slotfase te ver achteruit, waardoor SEH in de slotseconden toch nog de gelijkmaker kon maken: 3-3. “Drie keer op voorsprong, het niet afmaken en dan ook nog een late gelijkmaker. Dit is heel zuur”, laat trainer Kamphuis op Twitter weten.

Aan het begin van het lopende seizoen werd er hoopvol uitgesproken dat BAS dit seizoen voor een plaats in de nacompetitie ging. Vorig seizoen was de ploeg daar ook al dichtbij, maar verspeelde het tegen, met alle respect, de kleinere tegenstanders teveel punten. Onder anderen uit bij Otterlo, uit bij EFC en uit bij SDS verloor de ploeg destijds zoveel punten, waardoor een nacompetitieplaats uiteindelijk naar het inmiddels gepromoveerde Hoevelaken ging. Nieuw ronde, nieuwe kansen, maar opnieuw verspeelde BAS zaterdag dure punten tegen een ploeg waar simpelweg van gewonnen moet worden om bovenin mee te gaan draaien.

BAS begon prima aan de wedstrijd en kwam na zes minuten al op voorsprong. Een vrije trap van Tom Drent kwam terecht op het hoofd van Stefan Tolhoek, die zijn kopbal in het net zag verdwijnen. Een voortvarend begin, maar vervolgens dacht BAS er wat te lichtzinnig over. SEH maakte daar dankbaar gebruik van en nam het initiatief in de wedstrijd over. Na een half uur betaalde dit zich uit in de gelijkmaker, waardoor BAS overnieuw kon beginnen. De ploeg leek weer wakker geschud door de tegengoal en ging opzoek naar een nieuwe voorsprong. Die vond de ploeg ook, doordat de doorgebroken Jeroen Boshuizen in het strafschopgebied gevloerd werd. De scheidsrechter vergat een rode kaart te geven, maar Stefan Tolhoek wist wel raad met het buitenkansje en schoot BAS opnieuw naar een voorsprong.

Nog geen minuut later was de stand echter alweer gelijk. Opnieuw Tolhoek was betrokken bij het doelpunt, want hij vloerde zijn tegenstander nu in het andere strafschopgebied. Penalty, geel en keeper Westdijk de verkeerde hoek in: 2-2. Na de rust had SEH werkelijk niets meer in te brengen. De ingevallen Leroy Staring bracht voorin wat meer vuur, waardoor BAS wat speldenprikjes kon uitdelen. Mark Schaap en Stefan Tolhoek waren nog het dichtst bij een doelpunt, maar hun pogingen gingen naast en over. Uiteindelijk was het de ingevallen Leroy Staring die BAS zaterdagmiddag voor de derde keer op voorsprong zette. Een prima opening van Stefan Tolhoek werd goed verwerkt door Luke van der Burg, waarna de bal uiteindelijk voor de voeten van Staring kwam. Die tikte de bal langs de Heerdense keeper en zette BAS zo op een verdiende voorsprong.

Niets leek de Biddinghuizense ploeg meer in de weg te staan, de drie punten leken in de tas. Maar, plots ging BAS achteruit lopen. SEH rook daardoor ineens bloed en zette zowaar nog aan voor een slotoffensief. Echt gevaarlijk werd de Heerdense ploeg eigenlijk niet, totdat SEH in de slotminuut nog een corner kreeg. De bal werd niet goed verwerkt door de achterhoede van BAS en plotseling lag de bal achter keeper Westdijk in het net. 3-3, drie keer een voorsprong verspeeld en tot overmaat van ramp ook nog twee punten verloren. Een zure middag voor de Biddinghuizer ploeg, maar door andere resultaten is het gat met de nummer drie Zeewolde slechts één punt.

Volgende week wacht BAS een ontmoeting met de nog ongeslagen koploper Advendo ’57, die een maatje te groot lijken te zijn voor de derde klasse. Aanvang op Sportpark de Schelp is om 14.30 uur, komt allen!