BAS 1 - Hatto Heim 1 : 4-1

BAS 1 4 - 1 (4 - 0) Hatto Heim 1
29-9-2012

BAS heeft aan helft voldoende voor zege

Veertig minuten had BAS zaterdagmiddag nodig om Hatto Heim definitief van zich af te schudden. Bij het rustsignaal van de leidsman was het al 4-0 voor de Biddinghuizenaren en speelde BAS de wedstrijd uit alsof er woensdag weer een Europese wedstrijd op het programma stond.

Hatto Heim scoorde vervolgens nog één keer, maar de drie punten kwamen zaterdag geen moment in gevaar: 4-1.

Geen moment had BAS het zaterdagmiddag echt moeilijk. Hatto Heim begon niet al te best aan het duel en daar maakte de ploeg dankbaar gebruik van. De eerste de beste aanval was direct gevaarlijk, maar Leroy Staring kwam een teenlengte tekort om af te kunnen ronden. Echter, BAS bleef doorgaan en kwam uiteindelijk toch tot de openingstreffer. Stefan Tolhoek kreeg op rechts de bal, die gaf een voorzet en vond daarmee het hoofd van Mark Schaap. Die schampte de bal en zag de bal achter de Hattemse keeper verdwijnen: 1-0. BAS bleef heer en meester op De Schelp en een kwartier later werd de score al uitgebreid. Een schot van Jeroen Boshuizen werd vanaf een meter of twee binnen getikt door aanvoerder en topscorer Stefan Tolhoek.

BAS had de wedstrijd volledig in handen, maar toch dook ook Hatto Heim nog gevaarlijk op voor doelman Westdijk. De eerste speldenprikjes waren ongevaarlijk, maar plots stond er een Hattemer oog in oog met Westdijk. Zijn inzet belandde echter op de lat en even later troffen de Hattemers ook nog de paal, maar een tegendoelpunt bleef BAS bespaard. Het Biddinghuizense vlaggenschip nam direct hierna het initiatief weer over en liep al snel uit naar een comfortabele 4-0 voorsprong. Eerst gleed Mark Schaap een voorzet van Leroy Staring knap binnen en even later tekende ook Robby Bartels voor zijn eerste en BAS’ vierde doelpunt van de middag.

Na de rust een totaal ander spelbeeld. BAS leek het wel mooi te vinden en nam behoorlijk gas terug, waardoor Hatto Heim plots ook enkele kansen kreeg. Scoren deden zij echter niet, waardoor de wedstrijd bij 4-0 leek dood te bloeden. BAS was nog wel een enkele keer dreigend via onder andere Tom Drent, maar de Hattemse keeper werd niet serieus meer op de proef gesteld. Dat BAS niet groots meer speelde, drukte zich in de slotfase ook nog licht uit in de score, want Hatto Heim kon ietwat gelukkig toch nog een eretreffer aantekenen.

Zo kon BAS na negentig minuten weer drie punten bijschrijven en is het zelfs helemaal in de race voor de eerste periode. Terschuurse Boys verloor zaterdag met 1-2 van EFC ’58, waardoor er in ‘3B’ opnieuw weer een nieuwe koploper is. Zeewolde voert op dit moment de ranglijst aan, met een punt voorsprong op Advendo, SDS, Terschuurse Boys en BAS. Cruciaal in de eerste periode wordt de aankomende speelronde, waarin Zeewolde het thuis opneemt tegen Terschuurse Boys en SDS thuis speelt tegen Advendo. BAS gaat dan op bezoek bij het altijd lastige DSV ’61. Aanvang op sportpark De Haere is om 14.30 uur. Komt allen!