BAS 1 - EFC '58 1 : 5-0

BAS 1 5 - 0  EFC '58 1
3-11-2012

BAS laat geen spaan heel van EFC

Negentig minuten, vijf doelpunten en drie punten. BAS stelde zaterdagmiddag orde op zaken, door de kater van vorige week bij De Glind met klinkende cijfers weg te spelen. EFC ’58 was het slachtoffer, dat door doelpunten van Mark Schaap, Robby Bartels, Luke van der Burg, Freddy Doppenberg en een eigen doelpunt, met een 5-0 nederlaag werd teruggestuurd naar Ermelo.

De beginfase van de wedstrijd was nog wat afwachtend, maar vervolgens was BAS heer en meester. Spits Leroy Staring was al tweemaal dichtbij de openingstreffer, maar uiteindelijk was het Mark Schaap die de score opende. De veel scorende middenvelder promoveerde een voorzet van Jeroen Boshuizen achter het standbeen langs tot een doelpunt. EFC had niets in te brengen in Biddinghuizen en stond voor de rust al met 3-0 achter. Enkele minuten na de 1-0 was het door een eigen doelpunt al 2-0 en vijf minuten voor de rust tekende Robby Bartels voor zijn eerste en BAS’ derde treffer van de middag. Aanvoerder Tolhoek was zeer te spreken over de eerste helft. “We hebben vandaag goed gespeeld, met nadruk op de eerste helft. EFC hielp daar wel aan mee, maar we hebben het zelf ook gewoon goed gedaan”, zegt Tolhoek.

Na de rust een zelfde spelbeeld, maar vergat BAS om de Ermeloërs echt op de pijnbank te leggen. De zwartwitten waren rijp voor de slacht, maar door het missen van kansen bleef een echte monsterscore uit. Luke van der Burg tekende op aangeven van Leroy Staring nog wel voor de 4-0, waarna Freddy Doppenberg in de slotfase de 5-0 eindstand op het scorebord zette. Hij kwam in het veld en scoorde met zijn eerste balcontact van de middag zijn derde treffer van het seizoen. Een prima overwinning en daardoor pakte BAS ook weer drie punten terug op Zeewolde, dat met 2-1 verloor van de nieuwe koploper Advendo ’57.

Trainer John Kamphuis liet na afloop op Twitter weten meer dan tevreden te zijn met de 5-0 overwinning. “Het was een goede reactie op de nederlaag van vorige week. We hadden de volledige controle over de wedstrijd en daardoor kregen we veel kansen. Ik heb genoten.” Tolhoek was het na afloop eens met de woorden van zijn trainer. “We hadden na het verlies tegen De Glind wat goed te maken en dat hebben we zaterdag prima gedaan. Een goed antwoord, mooie overwinning.” Volgende week staat er voor BAS de polderderby tegen directe concurrent vv Zeewolde op het programma. In Zeewolde wordt er om (let op!) 15.00 uur afgetrapt. Komt allen en steun het vlaggenschip in deze topper!