BAS 1 - Terschuurse Boys 1 : 2-0

BAS 1 2 - 0 (1 - 0) Terschuurse Boys 1
1-12-2012

Strijdend BAS pakt drie belangrijke punten

Een belangrijke driepunter voor BAS zaterdagmiddag. De jonge Biddinghuizense ploeg werkte hard, stond organisatorisch prima en won zo verdiend met 2-0 van Terschuurse Boys. Danny Mol volleerde de openingstreffer achter de doelman, Stefan Tolhoek besliste halverwege de tweede helft al koppend de kraker in ‘3B’.

De plaatselijke columnist haalde in zijn stukje praat maar eens aan dat BAS verder omhoog moet gaan kijken. Een stabiele derdeklasser met een uitstapje naar de tweede klasse, die doelstelling moet volgens de schrijver maar eens omhoog bijgesteld worden. Hij pleitte voor een naamswijziging, van BAS Hogerop, naar BAS verder Hogerop. Niet geheel onterecht, zo bewees het vlaggenschip ook zaterdagmiddag weer. Verloor BAS de afgelopen jaren nog wel eens wedstrijden op strijd, ook Terschuur werd – na Stroe- met veel passie en strijd aan de zegekar gebonden.

De beginfase was zaterdagmiddag duidelijk voor Terschuurse Boys, maar toch was het BAS dat al snel de score opende. Na zes minuten kapte Jeroen Boshuizen zijn man uit, gaf een prima voorzet op Danny Mol, die op zijn beurt de bal knap achter de Terschuurse keeper volleerde. Ondanks de tegenslag, was het Terschuur wat aandrong, maar de defensie en keeper Kevin Klein Schaarsberg capituleerden niet. Dit was ook wel te danken aan het vizier van Terschuur, dat geen raad wist met enkele goede mogelijkheden. De laatste vijf minuten voor de rust bleken echter een voorbode voor een totaal andere tweede helft.

Terschuur hield BAS net na de rust nog wel onder druk, maar gaandeweg het tweede bedrijf kwam BAS meer en meer onder de druk vandaan. Er ontstond een open wedstrijd, waarbij Mark Schaap al snel dichtbij BAS’ tweede treffer was. De middenvelder kwam oog in oog met de keeper, maar de doelman wist zijn schot toch te pareren. Uiteindelijk was het in de zesenzestigste minuut dan toch raak. Een corner van Luke van der Burg kwam op terecht op het hoofd van Stefan Tolhoek, die net iets sneller bij de bal was dan de keeper en de bal op knappe wijze binnenkopte. 2-0, wedstrijd gelopen en drie belangrijke punten rijker.

Door deze zege is BAS koploper in de strijd om de tweede periode, maar belangrijker nog, het staat nu vier punten los van de ploegen onder BAS. De Biddinghuizer ploeg trok opnieuw door strijd en passie een overwinning over de streep, wat nog wel een schoring opleverde voor Robby Bartels, die één van de vier gele kaarten kreeg voorgeschoteld. Trainer John Kamphuis was na afloop uiteraard tevreden. “Het was typisch werkvoetbal vandaag. We hebben gedisciplineerd gespeeld, waarbij ook de organisatie steeds op orde was. Mooi dat we ook zo wedstrijden kunnen winnen”, aldus de oefenmeester op Twitter.

Volgende week speelt BAS een uitwedstrijd, dan gaat het op bezoek bij gemeentegenoot Swift ’64. De wedstrijd op het sportpark van Swift begint om 14.30 uur! Komt allen en steun het vlaggenschip in deze derby!