Hatto Heim 1 3 - 1 (3 - 1) BAS 1
2-3-2013
't Achterveen, Konijnenbergerweg 1 Hattem

Koploper geen spekkoper

BAS heeft zaterdagmiddag verzuimd om verder afstand te nemen van de concurrentie. Door puntverlies van zowel Zeewolde als Advendo ’57 had de ploeg uit kunnen lopen naar een voorsprong van vier punten, maar zelf kon BAS ook niet winnen van Hatto Heim: 3-1. “We krijgen vandaag opnieuw te makkelijk de doelpunten tegen, net als de voorgaande weken. Dat is wel een aandachtspunt, we moeten dat verbeteren”, laat trainer John Kamphuis op Twitter weten.

Het had zo mooi kunnen zijn zaterdagmiddag. Als koploper wist BAS in 2013 de twee vriendschappelijk gespeelde wedstrijden niet te winnen, maar het had in competitieverband meteen goede zaken kunnen doen. Advendo ’57 liet het na om punten te pakken bij DSV ‘61(2-1) en ook Zeewolde verspeelde op eigen veld punten tegen Stroe(2-2), waardoor BAS als spekkoper van het veld had kunnen stappen. Dit gebeurde echter niet, want keek Hatto Heim in de heenwedstrijd bij rust zelf tegen een grote achterstand aan, nu was het BAS dat tijdens de thee een plan voor een inhaalrace moest bespreken.

Mark Schaap

BAS begon zo gek nog niet aan de wedstrijd. Mark Schaap kwam na zeven minuten via een corner van Tom Drent al in scoringspositie, maar zag zijn kopbal gered worden door de keeper. Diezelfde keeper moest luttele seconden daarna nog een keer optreden, toen Bas Suidgeest mocht aanleggen voor de rebound. Een doelpunt leverde dit niet op, maar het eerste gevaar aan de andere kant was direct raak. Een Hattemse corner werd slap uitverdedigd door de Biddinghuizense defensie, waardoor de afvallende bal een prooi was voor een compleet vrijstaande Hattemer: 1-0. BAS bleef echter wel de bovenliggende partij en dit resulteerde tien minuten later ook al in de gelijkmaker. Kay-Marnix Oomen bracht Danny Mol met een prima dieptepass in stelling, die op zijn beurt de bal rustig langs de keeper tikte.

Danny Mol zorgde voor het enige Biddinghuizense doelpunt

Een mooie opsteker, maar BAS kon vervolgens de score niet positief laten uitvallen. Sterker nog, Hatto Heim leek de wedstrijd binnen drie minuten vroegtijdig te beslissen. Eerst werd een vrije trap opnieuw op matige wijze weggewerkt, waardoor een hakbal voor 2-1 kon zorgen, drie minuten later bleek een slap schot onhoudbaar voor keeper Westdijk: 3-1. Zo waren de rollen wat betreft de eerste ontmoeting in Biddinghuizen in eens volledig omgedraaid. Niet BAS ging met een riante voorsprong de rust in, maar Hatto Heim was het wat de klok sloeg.

De bal verdwijnt achter keeper Westdijk

Na de thee was BAS wel de bovenliggende partij, maar verder dan dreigende momenten via Danny Mol, Mark Schaap en Tom Drent kwam het vlaggenschip niet. Hatto Heim kwam daarentegen via snelle uitvallen een paar keer gevaarlijk voor keeper Westdijk, maar hij en ook de lat hielden BAS nog enigszins in de race. Baten mocht dit niet meer, want BAS ging op voor nieuw puntenverlies in een uitwedstrijd. Een tegenvallende hervatting van de competitie, maar ondanks de nederlaag blijft BAS wel koploper. De voorsprong op nummer twee Zeewolde bedraagt nog een punt, terwijl Advendo ’57 als nummer drie op twee punten achterstand staat. De titelstrijd in '3B' gaat onverminderd door…

Volgende week neemt BAS het op eigen veld op tegen DSV ’61. Aanvang op sportpark De Schelp is om 14.30 uur, komt allen!