BAS 1 - DSV '61 1 : 6-1

BAS 1 6 - 1 (2 - 1) DSV '61 1
9-3-2013, 14:30 uur

Klinkende zege zorgt voor extra lucht

BAS heeft zaterdagmiddag een klinkende 6-1 zege geboekt op DSV ’61. Alleen na een strafschop en de daaropvolgende 2-1 van DSV had de ploeg het even moeilijk, na de rust denderde de BAS-trein voort. “De ene week is de andere niet, zo blijkt. Even genieten van deze overtuigende overwinning en dan de focus op Swift”, kijkt John Kamphuis op Twitter al vooruit naar de naderende derby.

Met in het achterhoofd de moeilijke uitwedstrijd van Zeewolde bij Terschuurse Boys, begon BAS zaterdagmiddag aan het thuisduel tegen DSV. Dat BAS op eigen terrein vooralsnog oppermachtig is, bleek ook tegen de Doornspijkers. Vanaf minuut één was BAS de bovenliggende partij en dat resulteerde al snel in de nodige corners. Mark Schaap was uit één van die drie corners nog het dichtst bij een doelpunt, maar zijn kopbal ging ruim over. Even later was opnieuw een corner de aanstichter van Biddinghuizens gevaar, maar met nu een betere afloop. Bas Suidgeest stond keurig te wachten op een afgeslagen bal, zijn rollertje verdween al hobbelend rustig achter de Doornspijkse doelman: 1-0.

DSV won vorige week op eigen veld nog van Advendo ’57, maar kon in Biddinghuizen geen potten breken. Freddy Doppenberg bekroonde zijn basisplaats al snel met de 2-0, waarna DSV net voor de rust een cadeautje kreeg van de Biddinghuizense defensie. Bas Suidgeest haalde zijn tegenstander in het zestienmetergebied neer, strafschop en Westdijk daaropvolgend de verkeerde hoek in. Ondanks een prima eerste helft, toch een tegenvaller, die DSV met een beetje meer geluk zomaar ook de gelijkmaker had kunnen bezorgen. De Doornspijkers speelden verder naar voren, zetten BAS onder druk, maar keeper Westdijk hoefde niet een keer handelend op te treden.

Waren er tijdens de thee in de kantine nog angstige geluiden te horen, de elf Biddinghuizenaren op het veld dachten daar heel anders over. Vanaf het eerste moment in het tweede bedrijf werd DSV bij de strot gegrepen en BAS liet pas weer los toen scheidsrechter Meijer voor de laatste keer op zijn fluitje blies. Al snel volgde hieruit de 3-1 van Mark Schaap en even later was diezelfde Schaap betrokken bij de vierde en beslissende goal van de middag. De middenvelder werd diep gestuurd, bracht met een strakke voorzet de goed meegelopen Doppenberg in stelling, die daardoor alleen het leder van zijn schoen tegen de bal hoefde te zetten om BAS’ vierde doelpunt te maken.

Wedstrijd gespeeld en de o,zo belangrijke punten in de tas. Echter, moest het mooiste doelpunt van de middag dan nog volgen. Doppenberg deed al goed voorbereid werk, maar de afronding van BAS’ vijfde doelpunt was wonderschoon. Suidgeest stond opnieuw keurig te wachten op de bal, maar moest dit keer meer moeite doen om de bal achter de keeper te laten ploffen. Met binnenkant rechts krulde hij de bal zo via de lat de verre kruising in, een doelpunt dat het publiek in een willekeurig stadion op de banken zou krijgen. Het slotakkoord was vervolgens nog voor de ingevallen Leroy Staring, die met een intikker zorgde voor de 6-1 eindstand.

Een prima middag voor BAS, dat door deze zege ook de kater van vorige week wegspeelde. Achteraf bleek dat concurrent Zeewolde inderdaad een moeilijke middag had in Terschuur, de poldergenoot ging met maarliefst 5-1 onderuit. Advendo won wel, waardoor die ploeg de tweede plaats overnam van Zeewolde. De Biddinghuizense voorsprong op Advendo is twee punten, Zeewolde en Terschuur volgen op vier. Volgende week wacht voor BAS de derby uit bij Swift ’64, de een na laatste wedstrijd om de tweede periode. Bij winst van BAS en puntverlies van Terschuur tegen DSV, is BAS zeker van het periodekampioenschap.

De gemeentelijke derby in Swifterbant vangt aankomende zaterdag aan om 14.30 uur! Komt allen en schreeuw het vlaggenschip naar een nieuwe zege!