SDS '55 1 0 - 4 (0 - 1) BAS 1
23-3-2013
De Beek, Koperensteeg 4 Wekerom

Ruime zege op vooravond van apotheose

BAS is er zaterdagmiddag opnieuw in geslaagd om een ruime overwinning te boeken op SDS '55. Net als in de thuiswedstrijd eerder dit seizoen, had BAS geen kind aan SDS en werd het uiteindelijk 0-4. "Goed voetballen was vandaag moeilijk, het veld en de wind waren niet prettig. Op basis van een goede instelling hebben we uiteindelijk ruim gewonnen", zegt trainer Kamphuis op Twitter.

Dreigende uitsyndromen, angstgegners, alles lijkt dit seizoen door BAS de kop te worden ingedrukt. Voor de winter wist BAS in een uitwedstrijd alleen te winnen van DSV ’61, na de winter ging het ook nog mis in een uitwedstrijd bij Hatto Heim. Vervolgens won de ploeg de thuiswedstrijd tegen DSV en nu is de ploeg al twee uitwedstrijden ongeslagen. Vooraf gold tegenstander SDS ’55 ook als een heuse angstgegner -BAS wist immers nog nooit te winnen in Wekerom- , maar ook die statistiek kan na zaterdagmiddag de prullenbak in.

BAS kwam in de negentig minuten van afgelopen zaterdag hooguit tien minuten in de problemen. De wind, het veld, ze hadden vat op het spel. BAS liet zich hierdoor echter niet van de wijs brengen en kwam via een mooie kopbal van Freddy Doppenberg al na een kwartier op voorsprong. SDS probeerde het wel, maar kon pas tien minuten voor de rust echt gevaarlijk worden. Hiervoor waren Bas Suidgeest, Luke van der Burg en opnieuw Freddy Doppenberg al dichtbij BAS’ tweede treffer geweest, maar een verdubbeling van de score zat er nog niet in. Keeper Westdijk was in die tien minuten voor de rust echter scherp genoeg om SDS van score te houden. Hierbij werd hij op slag van rust nog wel geholpen door Suidgeest, die een zeker lijkend tegendoelpunt op de doellijn onschadelijk maakte.

Na de thee kwam BAS helemaal niet meer in de problemen. Freddy Doppenberg liet nog een kans liggen om al heel snel het tweede doelpunt te maken, maar een kwartier na de rust leek de beslissing al daar. Een aanval via Mark Schaap en Kay-Marnix Oomen, die inviel voor de geblesseerd uitgevallen Tom Drent, kwam terecht bij Jeroen Boshuizen. De middenvelder draaide zich tussen drie man knap vrij en schoot hard en hoog de tweede Biddinghuizense treffer op het scorebord. Via doepunten van Mark Schaap en Kay-Marnix Oomen liep BAS uiteindelijk zelfs nog uit naar 0-4, een degelijke en opnieuw ruime zege voor de lijstaanvoerder in de derde klasse B.

De vorige weken verspeelden concurrenten van BAS nog wel punten,deze week bleef alles zoals het was. Advendo ‘57 won op bezoek bij De Glind(0-4), terwijl Zeewolde thuis met 5-1 won van Swift ’64. Hierdoor blijft de voorsprong van BAS op Advendo twee punten, terwijl Zeewolde volgt op vier. Volgende week wacht BAS de kraker in Ederveen tegen Advendo ’57, BAS naaste concurrent om de titel. Op sportpark Allemanskamp wordt er om 15.00 uur afgetrapt, inzet is de koppositie in 3B. Komt allen en schreeuw ons vlaggenschip naar drie hele belangrijke punten!