Competitiewedstrijd
13-4-2013
De Zanderij, Oude Telgterweg 205 Ermelo

Kansenfestijn levert drie punten op

Het is BAS zaterdagmiddag gelukt om weer een nieuwe stap te zetten naar het kampioenschap in de derde klasse B. De altijd lastige uitwedstrijd bij EFC ’58 bleek ditmaal geen lastige, want BAS kwam op simpele wijze tot een 0-2 zege. “Opnieuw een degelijke overwinning. We kwamen snel op voorsprong, maar vergaten het vervolgens af te maken. Hierdoor bleven we lang in spanning”, zegt trainer Kamphuis op Twitter.

De titelrace in de derde klasse B nadert zijn apotheose. BAS liet zaterdagmiddag zien aardig om te kunnen gaan met de rol die het heeft als koploper, want in de normaliter lastige uitwedstrijd bij EFC in Ermelo had BAS het zo lastig nog niet. EFC werd vanaf minuut één het mes op de keel gedrukt, BAS liet pas los na het laatste fluitsignaal van de prima leidende scheidsrechter Van den Beld. Al snel kwam de koploper dan ook op voorsprong door een doelpunt van Luke van der Burg, waarna het wachten was op de 0-2. Topscorer Mark Schaap en Danny Mol waren nog het dichtst bij de tweede treffer, maar BAS maakte het vooral zichzelf lastig. De ploeg speelde een prima eerste helft, maar hield EFC in de wedstrijd door het missen van vele kansen.

Kon EFC in de eerste helft geen vuist maken, na de rust leek BAS mee te gaan in dit spel. Lange tijd kwamen de Biddinghuizenaren niet gevaarlijk voor de Ermelose keeper, waar ook EFC het doelman Westdijk niet lastig kon maken. Het enige gevaarlijke momentje van de Ermeloërs kwam zo’n vijfiten minuten voor het einde op de rol, maar een slap schot kon op simpele wijze door Westdijk worden gekeerd. BAS kreeg in de slotfase opnieuw kans op kans, zag aanvoerder Stefan Tolhoek zelfs een penalty missen, maar uiteindelijk was het invaller Leroy Staring die de wedstrijd besliste. ‘Pelle’ werd weggestuurd door Schaap, kwam oog in oog met de keeper en schoof de bal na een passeeractie in het lege doel. Opluchting op het veld, langs het veld en bij Staring zelf. Hij introduceerde na de beslissing ‘de Staring’, een salto, afgesloten met een krachtige karatetrap. Uitvoering: 8.

Waar BAS won, won ook concurrent Advendo. Op bezoek bij Zeewolde sleepte de ploeg een 2-3 zege over de streep, waardoor het verschil nog steeds één punt bedraagt. Zeewolde is inmiddels definitief uitgeschakeld voor de titel, ook voor Terschuurse Boys lijkt het een moeilijk verhaal te worden. Die ploeg won zaterdag met 3-0 van Swift ’64, dat na zaterdag officieel is gedegradeerd naar de vierde klasse. Volgende week is er geen voetbal in 3B, over twee weken wordt de titelrace voor BAS hervat met de polderderby thuis tegen Zeewolde, aanvang om 14.30 uur. One down, two to go…