BAS 1 - Zeewolde 1 : 1-0

BAS 1 1 - 0 (0 - 0) Zeewolde 1
27-4-2013

BAS op matchpoint na derbyzege

Het is matchpoint voor BAS. Zaterdagmiddag versloeg de Biddinghuizense ploeg op knappe wijze Zeewolde, waardoor het nog één overwinning verwijderd is van het kampioenschap in de derde klasse B. Matchwinner werd uiteindelijk Luke van der Burg, hij maakte het enige doelpunt van de wedstrijd. “De wedstrijd van vandaag in evenwicht, maar wij waren met de 1-0 winst de gelukkigste”, zegt trainer John Kamphuis.

Stroe-uit, dat is wat BAS en de titel nog van elkaar scheidt. Het had zaterdagmiddag al zover kunnen komen voor de Biddinghuizenaren, maar Advendo wou hier niet aan meewerken. Op eigen veld was de nummer twee met 2-1 te sterk voor Stroe, waardoor BAS moest winnen om de koppositie te behouden. In de eerste helft had BAS het erg moeilijk met de poldergenoot. Het fysiek sterke Zeewolde gaf makkelijk antwoord op de lange ballen die BAS veelvuldig speelde, waardoor de koploper niet of nauwelijks gevaarlijk kon worden. Zeewolde verdedigde goed, maar kon ook zelf aanvallend nauwelijks wat brengen. Verder dan een afgekeurde goal kwamen de Zeewoldenaren niet, terwijl BAS niet verder kwam dan een inzet van Mark Schaap.

Had BAS in de eerste helft weinig te vertellen, het begin van helft twee was furieus. Een scrimmage uit een hoekschop kon net niet worden binnengetikt door Jeroen Boshuizen, maar enkele minuten later was het wel raak. Luke van der Burg werd goed diep gestuurd, hij ging langs een verdediger en schoot de bal met links koeltjes langs de Zeewoldense doelman. Een ferme opsteker, zeker gezien het eerdere spelbeeld. BAS kwam via Tom Drent en Leroy Staring nog tweemaal dichtbij een tweede treffer, terwijl Zeewolde een gelijkmaker probeerde te forceren. Gevaarlijk werd dit amper, waardoor BAS uiteindelijk drie o,zo belangrijke kon bijschrijven.

Nog één speelronde te gaan in de derde klasse B. Bij winst van BAS op bezoek bij Stroe is het vlaggenschip aanstaande zaterdag officieel kampioen. Concurrent Advendo ’57 gaat dan op bezoek bij Terschuurse Boys, dat bij een zege moet hopen op een misstap van BAS. De wedstrijd in Stroe begint aanstaande zaterdag om 14.30 uur. Komt allen en steun het eerste elftal op weg naar de titel en een plaats in de tweede klasse!