Lelystad '67 1 1 - 2 (0 - 0) BAS 1
7-9-2013
Langezand, Sportparkweg 5 Lelystad

BAS in ouverture te sterk voor Lelystad ‘67

Een droomstart, zo mag de zege van BAS op Lelystad best genoemd worden. Als promovendus ging BAS zaterdagmiddag op bezoek in Lelystad, negentig minuten later stond er een 1-2 eindstand op het scorebord. Twee doelpunten van spits Leroy Staring waren genoeg voor een Biddinghuizense zege, goed voor de eerste drie punten in de tweede klasse.

Zenuwachtig en rommelig was de beginfase. Grensrechter Bert Keek aan de verkeerde kant van het veld, de passing en doelgerichtheid matig. Toch gooide BAS al snel de schroom van zich af, maar kon het niet voorkomen dat Lelystad ’67 op voorsprong kwam. Een voorzet werd ingekopt door de Lelystadse spits, die de goed keepende Westdijk daarmee toch verschalkte. “Het is jammer dat ik de nul niet hield, maar het belangrijkste zijn de drie punten”, zegt de sluitpost na afloop. Na de rust moest SVL al rap verder met tien man door een tweede gele kaart, waarna Staring direct de gelijkmaker produceerde.

Die rode kaart bleek het breekpunt in de wedstrijd, want BAS nam de overhand. Na de gelijkmaker ging BAS opzoek naar de voorsprong, was Bas Suidgeest al dichtbij, maar ging de eer uiteindelijk opnieuw naar spits Staring. Wel of niet buitenspel, hij liftte de bal oog in oog met de keeper prima over hem heen en bracht BAS zo aan de leiding. Lelystad probeerde het nog wel, maar zelfs een groot aantal minuten aan blessuretijd kon BAS niet meer onderuit halen. Één wedstrijd, drie punten, een droomstart.

Naast de twee doelpunten van Staring, was ook keeper Sander Westdijk zaterdag één van de uitblinkers aan BAS-zijde. “Mooi om zo de eerste drie punten van het seizoen te pakken. Uiteraard is het lekker om zelf goed te spelen, maar als team hebben we het nog beter gedaan. Dat was vandaag echt onze kracht”, stelt de Biddinghuizenaar, die zijn trainer hetzelfde hoort zeggen. “Ik heb een fantastisch team gezien vandaag. We hebben enorm karakter getoond, wist niet dat we dat in ons hadden. Dit geeft een goed gevoel”, aldus een enthousiaste Kamphuis op Twitter.

Volgende week speelt BAS de eerste thuiswedstrijd, dan is de Elburger SC de tegenstander. Aanvang op Sportpark de Schelp is om 14.30 uur, komt allen!

Tekst: foppenmedia.nl