VIOS V. 1 2 - 2 (1 - 2) BAS 1
21-9-2013
De Kouwenaar, Woestijnweg 67 Vaassen

Terechte puntendeling in Vaassen

BAS heeft zaterdagmiddag een punt overgehouden aan het uitduel bij VIOS Vaassen. De ploeg van de eindverantwoordelijke John Kamphuis kwam nog wel op een 1-2 voorsprong door doelpunten van Leroy Staring en Mark Schaap, maar moest uiteindelijk genoegen nemen met een punt: 2-2.

Kamphuis was na afloop van het treffen gematigd tevreden. “Uiteindelijk moeten we tevreden zijn met een punt. We waren aan elkaar gewaagd, de jongens hebben alles gegeven voor een resultaat”, liet hij op Twitter weten. Een punt, maar de Biddinghuizenaren hadden lang uitzicht op meer. BAS begon nog wel matig aan het duel, maar kwam steeds beter in de wedstrijd. Al vroeg moest keeper Westdijk een kopbal onschadelijk maken, waarna Leroy Staring dichtbij 0-1 was. Hij trof de Vaassense keeper op zijn weg, die even later zijn ploeg op voorsprong zag komen. Een hoekschop kon worden ingekopt door Joas Pol, Westdijk en zijn defensie in teleurstelling achterlatend.

Die teleurstelling was van korte duur, want BAS draaide nog voor de rust het zaakje al om. Mark Schaap en Christiaan Grin waren beide al dichtbij de gelijkmaker, maar uiteindelijk was het spits Staring die met zijn derde treffer van de competitie de stand weer gelijk trok. Was Schaap even voor de gelijkmaker koppend al gevaarlijk, op slag van rust was de middenvelder wel trefzeker. Een voorzet van Tom Drent kwam terecht bij Schaap, hij torende boven iedereen uit en kopte knap raak.

Na de rust ging BAS opnieuw in de laatste twintig minuten enigszins de bietenbrug op. Het hield uiteindelijk nog wel een punt over, maar opnieuw werd een voorsprong verspeeld in die laatste periode van de wedstrijd. Westdijk moest eerst nog handelend optreden na een Vaassense counter, maar kon niets meer doen toen een van richting veranderde bal op hem af kwam. De inzet zeilde langs de Biddinghuizense doelman, waardoor VIOS toch nog een terecht punt overhield aan het duel met de Biddinghuizenaren.

Volgende week speelt BAS een thuiswedstrijd, dan komt IJVV op bezoek. Die ploeg won zaterdag met 5-3 van KHC en staat nu op een tweede plaats. Het duel op De Schelp begint om 14.30 uur.

Tekst: foppenmedia.nl