BAS 1 - KHC 1 : 2-0

BAS 1 2 - 0 (1 - 0) KHC 1
12-10-2013

BAS is ook KHC de baas: 2-0

Het vlaggenschip van BAS Voetbal heeft zaterdagmiddag opnieuw een prima prestatie neergezet. Op het eigen sportpark nam de ploeg het op tegen nummer twee KHC, dat na negentig minuten toch het onderspit moest delven: 2-0. Door deze zege is BAS inmiddels zelf nummer twee op de ranglijst, op drie punten van koploper Veensche Boys.

‘Een sprookje is in oorsprong een mondeling overgeleverd volksverhaal dat gebruikmaakt van magie en fantasie.’ Zo luidt de Wikipediaanse omschrijving van het fenomeen sprookje. En een sprookje, dat begint het zo langzamerhand toch wel te worden in Biddinghuizen. Begonnen werd er met een sensationele zege op poldergenoot Lelystad ’67, in de daaropvolgende wedstrijden pakte de ploeg nog zeven punten meer. Zaterdag voegde BAS er opnieuw drie bij aan het totaal, door het Kampense KHC op een nederlaag te trakteren. Een zege, goed voor een tweede plaats op de ranglijst.

Zeker in de eerste helft leek het er lange tijd op dat KHC op voorsprong zou komen. De Kampenaren waren direct de betere ploeg, maar kwamen niet verder dan enkele kleine kansen. BAS kon daar nog weinig tegenover stellen, totdat goalgetter Leroy Staring in stelling werd gebracht. Corné op ’t Hof legde de bal vanaf de rechterkant voor en vond als eindbestemming spits Staring. Die kopte de bal knap achter de doelman, waardoor BAS op slag van rust ineens op voorsprong kwam. “Na een moeilijke openingsfase hebben we ons in de wedstrijd gespeeld. Je zag het positiespel verbeteren, wat resulteerde in de 1-0”, zegt trainer Kamphuis op Twitter.

Een ietwat gestolen voorsprong, maar niet minder prettig. Na de rust was het eerste gevaar voor BAS, maar eerst Staring en vervolgens Christiaan Grin konden door keeper en lat niet tot scoren komen. KHC drukte de Biddinghuizenaren vervolgens terug op eigen helft, BAS kwam er niet meer vanaf, maar keeper Westdijk hoefde geen moment echt handelend op te treden. Voorzetten, combinaties, niets bracht de BAS-defensie echt in gevaar. In de omschakeling bleef BAS daarentegen dreigend en uiteindelijk bracht dat ook de beslissing. Art Drent gaf vanaf de linkerzijde de voorzet, invaller Danny Mol tikte via de keeper de tweede en beslissende treffer binnen.

Door de nieuwe overwinning duurt het sprookje in Biddinghuizen voort. Er zullen ongetwijfeld mindere tijden gaan komen voor de ploeg, maar daar denkt niemand in Biddinghuizen op dit moment aan. BAS staat op plaats twee, met zes punten voorsprong op de ploegen in de degradatiezone. Daarnaast doet het ook nog mee in de strijd om de eerste periode, al lijkt koploper Veensche Boys die titel niet meer weg te geven.

Aanstaande zaterdag is BAS vrij, over twee weken wacht opnieuw een thuiswedstrijd. Dan komt Lunteren op bezoek, aanvang op De Schelp is om 14.30 uur.

Tekst: foppenmedia.nl