Competitiewedstrijd
26-10-2013
De Schelp, Biddinghuizen

Comeback levert BAS toch punt op

BAS heeft zaterdagmiddag aan de thuiswedstrijd tegen Lunteren een punt overgehouden. Na een belabberde eerste helft nam Lunteren al een ruime 0-3 voorsprong, maar in het tweede bedrijf kon BAS toch de schade nog enigszins herstellen. Tot een zege kwam het echter niet meer, het bleef uiteindelijk bij 3-3.

Weinig mensen op De Schelp gaven na 45 minuten nog iets om de kansen van BAS. De ploeg leek door onderschatting bevangen en daar maakte Lunteren voor de rust dankbaar gebruik van. Christiaan Grin kreeg nog wel de eerste kans van de wedstrijd, vond de keeper op zijn weg, waarna Lunteren de overhand nam. De ploeg speelde BAS bij vlagen zoek en dat resulteerde al na een kwartier in de 0-1. Na een half uur nam de medepromovendus zelfs een 0-2 voorsprong en net voor rust leek Lunteren de wedstrijd helemaal te beslissen: 0-3. Dat het bij die drie tegendoelpunten bleef, daar mocht BAS nog blij mee zijn. Keeper Westdijk werd tot tweemaal toe geholpen door het aluminium; één keer de paal en één keer de lat.

BAS gaf simpelweg niet thuis en leek een verloren wedstrijd te spelen. Ook in de beginfase van de tweede helft hadden de Biddinghuizenaren niets in de melk te brokkelen, maar plots was er iets van hoop terug in de Biddinghuizer harten. Een te korte terugspeelbal zorgde ervoor dat uiteindelijk Danny Mol het eindstation van een uitval bleek, hij bracht BAS met een intikker weer enigszins terug in de wedstrijd. Stefan Tolhoek bracht enkele minuten later de spanning helemaal terug en uiteindelijk kon Tom Drent toch nog een punt redden. Een breedtepass werd goed onderschept, waarna de middenvelder op prachtige wijze de gelijkmaker produceerde: 3-3.

Harry Houdini zou trots zijn op zo’n stunt, maar trainer John Kamphuis was minder blij met de prestatie van zijn ploeg. “We staan met 3-0 achter bij rust, gelukkig wordt het nog 3-3. Ik hoop dat de jongens over het hoe en waarom nadenken. Misschien levert het dan toch nog wat positiefs op”, laat de trainer op Twitter weten. Aanstaande zaterdag wacht voor BAS het treffen met poldergenoot Unicum, dat zaterdag met 2-1 verloor van KHC. In Lelystad wordt er om 15.00 uur afgetrapt.

Tekst: foppenmedia.nl