BAS 1 - ASV Dronten 1 : 1-3

BAS 1 1 - 3 (1 - 2) ASV Dronten 1
14-12-2013

Alleen vuurwerk knalt in Biddinghuizen

BAS heeft zaterdagavond haar meerdere moeten erkennen in buurman asv Dronten. In de gemeentelijke derby waren de Biddinghuizenaren negentig minuten lang de onderliggende partij, wat resulteerde in een 1-3 nederlaag. Met die cijfers mocht BAS zelfs nog blij zijn, want in de slotfase kreeg Dronten genoeg kansen om de score verder uit te breiden.

BAS en asv Dronten troffen elkaar voor het eerst sinds lange tijd weer eens in competitieverband. Dat het duel tussen de Dronter clubs leefde, bleek dan ook wel in de week voorafgaand aan het duel. Gestolen middenstippen, letters van het clubhuis verdwenen, de derby was het gesprek van de dag. Echter, het enige wat aan Biddinghuizense zijde zaterdagavond echt knalde, dat was het vuurwerk van de supporters. Bij opkomst van de spelers zorgden de BAS-supporters voor een muur van rode rook, een enerverend en sfeervol begin van de wedstrijd.

Zo enerverend als het vuurwerk was, zo spectaculair was ook het begin van de wedstrijd. Asv Dronten kwam binnen twee minuten op voorsprong door een goede goal van Jodi de Boer, maar twee minuten later was de stand alweer gelijk. Danny Mol bracht Leroy Staring in stelling, die op zijn beurt wat hulp kreeg van Dronten-doelman Dekker. Een kopbal bleek de keeper te machtig, waardoor de beide ploegen al binnen vier minuten trefzeker waren.

Het publiek na de gelijkmaker hoopvol gestemd, maar op het veld kon BAS geen moment aanspraak maken op meer. Asv Dronten was beweeglijker, gaf sneller druk en legde de aanvalsvormen van BAS keurig lam. Hierdoor kwamen de Biddinghuizenaren niet verder dan paniekvoetbal, waardoor de ploeg veelvuldig balverlies leed. Uiteindelijk kon Dronten het overwicht nog voor de rust omzetten in een voorsprong. Jodi de Boer werd opnieuw keurig in stelling gebracht en oog in oog met keeper Westdijk schoot de topscorer van de gemeente Dronten zijn ploeg op voorsprong.

Alleen Danny Mol kwam voor de Biddinghuizer ploeg nog in een kansrijke positie, maar in de tweede helft kon BAS geen echte kans meer creëren. Asv Dronten besliste een kwartier voor het einde het treffen door een doelpunt van aanvoerder Wilko Braam, waarna BAS nog een aantal maal zwijnde. Uiteindelijk bleef het bij 1-3, een goede afspiegeling van de krachtsverhoudingen op het veld. BAS kon geen goede manier verzinnen om de Dronter ploeg te bestrijden, een terechte nederlaag. Zo simpel is het.

BAS ging zaterdagavond ogenschijnlijk kansloos onderuit en dat is zuur. Asv Dronten legde de kracht van de Biddinghuizenaren keurig lam, waardoor BAS er niet aan te pas kwam. Maar ondanks deze tik, mag de ploeg met trots terugkijken op een geweldige eerste seizoenshelft. Zo zegt ook trainer Kamphuis. “Vandaag hebben we een tikkie moeten verwerken. Toch ben ik vooral trots op de manier waarop we ons in de eerste seizoenshelft hebben gepresenteerd”, aldus de oefenmeester op Twitter.

Tekst: Wouter Foppen/foppenmedia.nl