Vriendschappelijke wedstrijd
11-1-2014
De Heughte, Zwarteweg 15 BG Oosterwolde GLD

BAS onderuit in Oosterwolde

2014 had voor BAS wel wat beter kunnen beginnen. Op bezoek bij derdeklasser VSCO ’61 ging BAS zaterdag met 3-0 onderuit, in een wedstrijd die na afloop zelfs werd getypeerd als ‘de slechtste pot van het seizoen’. Ook trainer John Kamphuis was allerminst tevreden. “Volgende week zal alles beter moeten om een resultaat te boeken”, laat hij op Twitter weten.

Met Mark Schaap en Luke van der Burg in de ziekenboeg en Leroy Staring afwezig, begon BAS aan het vriendschappelijke treffen in Oosterwolde. Al voor de rust nam VSCO door doelpunten van Alwin Zieleman en Bert van ’t Hof een 2-0 voorsprong, waarna BAS na de rust ook nog een derde tegendoelpunt kreeg te verwerken. Een kopbal van Rinse van der Velde belandde tegen de touwen, waardoor de strijd werd beslist. Het medicijn voor deze nederlaag ligt volgens Kamphuis in de aankomende trainingsweek. “We moeten nu een week goed werken, focussen en plezier maken”, laat hij weten.

Aankomende zaterdag hervat BAS de competitie met een thuiswedstrijd tegen poldergenoot Lelystad ’67. Het duel op Sportpark De Schelp begint om 14.30 uur. Komt allen!

Tekst: Wouter Foppen/foppenmedia.nl