ESC 1 1 - 1 (0 - 1) BAS 1
25-1-2014
Burg. Bode Sportpark, Zwolscheweg 6 A Elburg

BAS vertrekt met punt uit Elburg

BAS heeft zaterdagmiddag een punt overgehouden aan het uitduel bij de Elburger SC. Op bezoek in Elburg was de ploeg in de eerste helft de bovenliggende partij, kwam op voorsprong, maar moest uiteindelijk toch de punten delen: 1-1. Positief waren, naast het vertoonde spel, ook de comebacks van Luke van der Burg en Mark Schaap. Beide keerden terug na blessures.

Een goed begin is het halve werk, zo luidt een bekend gezegde. Voor BAS gold dat zaterdag echter niet. In het eerste bedrijf van de ontmoeting met ESC speelden de Biddinghuizenaren fantastisch. De ploeg drukte Elburg terug, creëerde kansen en kwam uiteindelijk ook tot de verdiende voorsprong. Tom Drent was al tweemaal dreigend van afstand en bij zijn derde inzet was het eindelijk raak. Freddy Doppenberg zette de middenvelder alleen voor de Elburger doelman, die door Drent in het ootje werd genomen. Keeper de verkeerde hoek in, BAS op voorsprong: 0-1.

In de tweede helft beet ESC steeds meer van zich af. BAS kon het niveau van de eerste helft niet continueren, maar speelde nog altijd op een behoorlijk niveau, waardoor er een open wedstrijd ontstond. De Biddinghuizenaren werden net na de rust in eerste instantie nog op de been gehouden door doelman Westdijk, maar uiteindelijk moest ook hij capituleren. Een rommelige situatie werd door spits Wim de Vries tot doelpunt gepromoveerd, de stand zodoende weer in evenwicht. In het vervolg kwamen beide ploegen in aanmerking voor een overwinning. BAS raakte nog twee keer de paal, ESC bleef dreigend, maar gescoord werd er niet meer.

Gezien de kansenverhouding had BAS wellicht meer verdiend, maar voor een punt bij de nummer twee had men vooraf waarschijnlijk getekend. Ook trainer John Kamphuis kampte met dubbele gevoelens, zo liet hij na afloop weten op Twitter. “In de eerste helft waren wij top, maar in de tweede helft kregen de beide ploegen veel kansen. Ik weet niet of we blij moeten zijn met 1-1, want over de gehele wedstrijd was winst zeker mogelijk geweest.” Op de ranglijst geen veranderingen voor BAS, de ploeg staat nog altijd zevende. Volgende week kunnen de polderbewoners een goede stap in de richting van handhaving zetten, dan komt nummer negen VIOS Vaassen naar De Schelp. Het duel begint zaterdag om 14.30 uur.

Tekst: Wouter Foppen/foppenmedia.nl

Tom Drent

ESC 1 - BAS 1: 1 - 1 (0 - 1)

28' doelpunt 0 - 1  Tom Drent (Freddy Doppenberg)