BAS 1 - VIOS V. 1 : 2-0

BAS 1 2 - 0 (1 - 0) VIOS V. 1
1-2-2014

Belangrijke driepunter tegen VIOS

BAS heeft zaterdagmiddag op eigen veld drie belangrijke punten gepakt tegen VIOS Vaassen. De Biddinghuizenaren kwamen in het eerste bedrijf al op voorsprong door een goal van Danny Mol, die zag hoe Jeroen Boshuizen in de uiterste slotfase de zege in veilige haven schoot: 2-0. “Vandaag was het matig, maar degelijk. Uiteindelijk gaat het om de punten”, laat trainer Kamphuis weten.

Kamphuis had in de basiself een plaats ingeruimd voor A-junior Sven Geling. De verdediger annex aanvaller nam de plaats in van Bas Suidgeest, die op zijn beurt een plaats op de bank innam. In de voorste linie gaf de oefenmeester de voorkeur aan Freddy Doppenberg en Danny Mol. Laatstgenoemde was in de eerste helft de persoon van het gevaar. De eerste echte kans was voor BAS, maar werd door Mol om zeep geholpen. Hij mocht alleen op de keeper af, maar speelde de bal te ver voor zich uit. Enkele minuten later was het echter wel raak. Opnieuw Mol werd in stelling gebracht door collega Doppenberg en kon koppend de Vaasser doelman verschalken.

Danny Mol in actie

BAS domineerde, VIOS probeerde het in de omschakeling en leek halverwege de tweede helft op jacht te kunnen naar minstens een punt. Sven Geling incasseerde in de eerste helft al een gele kaart en ging na de rust opnieuw op de bon. De verdediger stond op de voet van een tegenstander, volgens de leidsman voldoende voor een tweede prent. Dat numerieke verschil kon VIOS alleen niet uitbuiten. BAS trok zich terug, de ingevallen Mark Schaap ging spelen als verdediger en VIOS mocht het spel maken. Een counter besliste uiteindelijk het duel. Grin trok ten aanval, gaf de bal prima terug op de meegekomen Boshuizen en die schoof koelbloedig drie punten in de tas: 2-0.

Jeroen Boshuizen, maker van het tweede doelpunt

Gezien het spelniveau in de wedstrijd tegen ESC(1-1) werd er wat verwacht, maar waarmaken deed BAS dat niet. De ploeg had het lastig, was slordig, maar had het geluk dat de tegenstander niet veel beter was. Drie punten rijker, dat is het enige belangrijke. Door de overwinning heeft BAS verder afstand genomen van de onderste regionen, het verschil bedraagt nu negen punten. Koploper Veensche Boys verloor opnieuw, terwijl ook ESC, Lelystad en Hierden niet tot zeges kwamen. Hierdoor is BAS de nummer vijf in de tweede klasse G, vier punten achter op de lijstaanvoerder.

Aankomende zaterdag heeft BAS geen competitieverplichtingen, maar gaat het oefenen in en tegen Zeewolde(15.00 uur). Over twee weken hervat het vervolgens de competitie, dan gaat het op bezoek bij IJVV. Het duel in IJsselmuiden begint om 14.30 uur.

Tekst: Wouter Foppen

Jeroen Boshuizen

Danny Mol

BAS 1 - VIOS V. 1: 2 - 0 (1 - 0)

18' doelpunt 1 - 0  Danny Mol (Freddy Doppenberg)

89' doelpunt 2 - 0  Jeroen Boshuizen (Christiaan Grin)