Competitiewedstrijd
15-2-2014
Den Uithoek, Bergweg 10 D IJsselmuiden

Vroege tegengoal leidt forse nederlaag in

BAS is zaterdagmiddag hard onderuit gegaan in IJsselmuiden. Tegenstander IJVV opende al snel de score, waarna de Biddinghuizenaren de rest van de wedstrijd achter de feiten aanliepen. Leroy Staring tekende na de rust nog wel voor een aansluitingstreffer, maar uiteindelijk counterde IJVV naar een 4-1 overwinning.

‘We noteren speelronde 17 en BAS speelt in 2G nog altijd om de prijzen.’ Dit viel te lezen in de voorbeschouwing op het duel van afgelopen zaterdag. We noteren inmiddels einde speelronde 17 en BAS speelt niet meer om de prijzen. Zo snel kan het gaan, want de ploeg verloor zaterdag definitief de aansluiting met de top. Geen schande, maar wel een feit. Op bezoek bij IJVV kon BAS geen enkele moment aanspraak maken op een overwinning. Binnen enkele minuten openden de gastheren de score door een goal van Erik Post, een klap die BAS niet meer te boven kwam.

Na een half uur leek Chiel Buikema het treffen al te beslissen, hij bracht de marge naar twee. BAS probeerde wel om in de wedstrijd te komen, maar kon het zaterdag niet voor elkaar boksen. Na de rust bracht topscorer Leroy Staring –hij mocht weer in de basis starten- zijn ploeg nog wel terug in de wedstrijd, maar dit bleek van korte duur. Vijf minuten later tilde Roelof van den Berg het verschil namelijk weer naar twee, om vervolgens zeven minuten later de wedstrijd definitief in het slot te gooien. Een prima voorzet van Erik Post belandde op het hoofd van de compleet vrijstaande Van den Berg. Hij kopte diagonaal binnen, keeper Westdijk in verlegenheid achterlatend.

Op het moment van de 4-1 hadden de Biddinghuizer supporters de Olympische 1500 meter van de vrouwen al verkozen boven de kansloze middag van BAS, een logisch besluit. BAS kon mede door de vroege tegenvaller niet brengen wat het normaal wel kan, zo zegt ook trainer John Kamphuis. “We krijgen een tegentreffer in de eerste minuut en vervolgens lopen we de hele wedstrijd achter de feiten aan. Na rust krijgen we met de 2-1 nog even hoop, maar wordt het door counters uiteindelijk 4-1”, analyseert hij. Door de nederlaag is BAS afgezakt naar een zesde plaats, acht punten boven de degradatiezone.

Aankomende zaterdag wacht voor het vlaggenschip het uiterst belangrijke thuisduel met hekkensluiter VVOP, dat zaterdag met 0-1 onderuit ging tegen KHC. Die ploeg is na zaterdag de nieuwe koploper in 2G, het passeerde Veensche Boys. Het duel op Sportpark de Schelp begint zaterdag om 14.30 uur, komt allen!

Tekst: Wouter Foppen