Competitiewedstrijd
22-2-2014
De Schelp, Biddinghuizen

BAS zet degradatiespook buiten de deur

Het eerste elftal van BAS heeft zaterdagmiddag de thuiswedstrijd tegen hekkensluiter VVOP winnend afgesloten. Op De Schelp kwamen de bezoekers nog wel snel op voorsprong, maar de gelijkmaker van Tom Drent deed de wedstrijd kantelen. Uiteindelijk zorgden Jeroen Boshuizen(2x) en Mark Schaap voor een ruime 4-2 overwinning.

Het seizoen is voor BAS fantastisch. De Biddinghuizenaren spelen vanaf de eerste wedstrijd al mee in de bovenste helft van de competitie, iets wat de promovendus vooraf niet had durven dromen. Ondanks de goede prestaties werd er in de polder echter nog geen afscheid genomen van het degradatiespook. Maar na zaterdag lijkt het verschil toch echt gemaakt. Hekkensluiters VVOP en Lunteren werden door de zege op een gat van zeventien punten gezet, terwijl een plaats in de nacompetitie ook ver weg is. Tussen BAS en nummer elf ESA is het verschil inmiddels opgelopen tot elf punten.

Tom Drent

Dat het verschil zo groot zou worden, daar leek het zaterdag in eerste instantie niet op. BAS gaf in de eerste helft amper thuis, waardoor VVOP al na zes minuten op voorsprong kon komen. De roodhemden speelden net als bij IJVV ronduit matig, waardoor de hoop in Voorthuizer harten toenam. Die hoop bleek gegrond, maar een vrije trap van Tom Drent bleek het keerpunt. Diep in blessuretijd van de eerste helft schoot hij de bal snoeihard achter de VVOP-doelman, waardoor BAS alsnog met een glimlach de kleedkamer in kon.

Mark Schaap

Een essentiële treffer, die uiteindelijk het startsein bleek van een beter vervolg. In het tweede bedrijf was BAS heer en meester, VVOP kwam amper nog in het spel voor. Aan de hand van uitblinker Mark Schaap leidde de ploeg de bezoekers naar de spreekwoordelijke slachtbank. Eerst bracht de middenvelder Jeroen Boshuizen tweemaal in stelling om tot scoren te komen, waarna hij zelf de vierde Biddinghuizense treffer liet noteren. Het slotakkoord was uiteindelijk voor VVOP, dat keeper Westdijk nog eenmaal liet vissen: 4-2.

Jeroen Boshuizen

Een uiterst belangrijke overwinning, want BAS heeft zichzelf inmiddels wat meer lucht verschaft. Trainer John Kamphuis was na afloop uiteraard tevreden met de driepunter. “Na een moeizame eerste helft hebben we in de tweede helft de wedstrijd naar ons toegetrokken. Uiteindelijk zijn we verwend met een paar mooie goals”, laat de scheidend trainer op Twitter weten. Aankomend weekend is de eerste selectie vrij, over twee weken wordt de competitie hervat met een uitwedstrijd bij koploper KHC. Het duel in Kampen begint om 14.30 uur.

Tekst: Wouter Foppen