Lunteren 1 1 - 2 (0 - 2) BAS 1
15-3-2014
De Wormshoef, Wormshoefweg 3 Lunteren

BAS na nieuwe zege in subtop

BAS heeft zaterdagmiddag drie punten overgehouden aan het uitduel bij hekkensluiter Lunteren. Al voor de rust zetten Tom Drent en Rick Aernaudts de ploeg op een 0-2 voorsprong, uiteindelijk voldoende voor een belangrijke zege: 1-2. Hierdoor ontloopt BAS hoe dan ook directe degradatie.

Daar waar keeper Sander Westdijk in de week voorafgaand aan het treffen met de rode lantaarndrager fit leek, moest hij zaterdag toch een basisplaats laten schieten. De doelman ondervond nog teveel last van zijn rug, waardoor Klein Schaarsberg de Biddinghuizense doelbewaker was. Hij zag de beide ploegen zaterdag rustig starten. Tom Drent kreeg al snel een kans, Lunteren ook, maar daar bleef het in het eerste half uur bij. Vervolgens opende diezelfde Drent wel de score. Op aangeven van Jeroen Boshuizen kwam de middenvelder in scoringspositie en haalde de trekker doeltreffend over :0-1.

Kevin Klein Schaarsberg onder de lat

Gebeurde er in het eerste half uur maar weinig, een kleine tien minuten na de openingstreffer was het alweer raak. Uitblinker Rick Aernaudts produceerde een op het oog houdbaar schot, maar de inzet bleek de Lunterense doelman toch te machtig. Een 0-2 voorsprong bij de rust, redelijk veldspel, het ging BAS voor de wind. Die wind draaide aan het begin van de tweede helft wel even, toen de thuisploeg plots tekende voor de aansluitingstreffer, maar uiteindelijk kon de Biddinghuizenser formatie wel drie punten mee naar huis nemen. Daar bracht ook een slotoffensief van Lunteren geen verandering meer in.

Rick Aernaudts

Trainer John Kamphuis was na afloop van het treffen tevreden met de driepunter. “Heerlijk om weer drie punten bij te kunnen schrijven”, zegt de oefenmeester. “De eerste helft hebben we behoorlijk gespeeld, maar in de tweede helft was het moeizaam.” Moeizaam of niet, door de zege hoeft BAS niet meer bang te zijn voor directe degradatie. Sterker nog, het is volop in de race voor een plaats in de nacompetitie om promotie naar de eerste klasse. Een vierde plaats lijkt daarvoor voldoende. Hoe raar het ook klinkt.

Aankomende zaterdag speelt BAS na twee uitwdstrijden weer eens een thuiswedstrijd. Poldergenoot Unicum komt dan op bezoek in Biddinghuizen. Aanvang op De Schelp is om 14.30 uur!

Tekst: Wouter Foppen