BAS 1 - Unicum 1 : 1-1

BAS 1 1 - 1  Unicum 1
22-3-2014

Punt blijkt maximale in polderderby

Het begin van het duel is goed, maar uiteindelijk moet BAS tegen Unicum zaterdagmiddag genoegen nemen met een punt. Christiaan Grin opent in de polderderby na twintig minuten de score, maar nog voor de rust komt Unicum langszij. Als vervolgens Bas Suidgeest een rode kaart ziet, is een gelijkspel voor de Biddinghuizer formatie het maximaal haalbare.

BAS-trainer Kamphuis kon zaterdag weer beschikken over doelman Sander Westdijk en koos in zijn basiself voor een voorhoede met topscorer Leroy Staring en youngster Christiaan Grin. Laatsgenoemde bleek een goede zet, want na een kleine twintig minuten opende hij de score. Unicum had de eerste grote kans niet verzilverd en daar maakte BAS dankbaar gebruik van. Tom Drent zette op links goed door, gaf de bal voor op de inkomende Grin en hij tikte op zijn beurt de openingstreffer binnen. Een mooie opsteker en een typerende goal voor het seizoen van de bezoekers. BAS was niet zozeer sterker, maar wel effectiever. Zoals zoveel tegenstanders tegen Unicum.

Cristiaan Grin

Nog voor de rust kwamen de Lelystedelingen wel op gelijke hoogte. Middenvelder Robby Bartels ging in het strafschopgebied fors in op een tegenstander, door de leidsman bestraft met een penalty en geel. De penalty werd koelbloedig ingeschoten, keeper Westdijk kansloos achterlatend. Bij die tegenslag bleef het voor rust echter niet, want net voor de thee moest Bas Suidgeest inrukken met een rode kaart. De Lelystadse keeper liet een lange bal achter de BAS-defensie ploffen en de robuuste verdediger besloot aan de noodrem te trekken. Doorgebroken spelen neer en dus een rode prent.

BAS moest zodoende na de rust verder met tien man en koos ervoor om het punt te verdedigen. Toch kwam de ploeg via Mark Schaap en Tom Drent nog tweemaal dicht bij een doelpunt, al was het voornamelijk Unicum dat uit was op een driepunter. De grootste kans was uiteindelijk ook voor de ploeg uit de provinciehoofdstad, maar keeper Sander Westdijk hield zijn team in de slotfase op de been. Oog in oog met een aanvaller bleek Westdijk de sterkere, waardoor het bleef bij 1-1.

Trainer John Kamphuis was na afloop tevreden met het behaalde punt, zo liet hij op Twitter weten. “Kort voor rust krijgen we een rode kaart. In de tweede helft hebben we geweldig geknokt om de 1-1 over de streep te trekken. Uiteindelijk was dat het maximale resultaat”, sprak de oefenmeester, die een dag later liet weten volgend jaar actief te zijn voor hoofdklasser DVS ’33. Kamphuis is nog niet toegelaten voor de TCI-cursus, maar heeft dus al wel een nieuwe functie. In Ermelo wordt hij assistent-trainer.

Aankomende zaterdag is de eerste selectie vrij, een week later gaat het op bezoek bij middenmoter ESA. Het duel in Arnhem begint om 15.00 uur.

Tekst: Wouter Foppen

Klik hier voor alle foto's op de BAS Selectie Fotopagina op Facebook (foto's: Gert Drent)