BAS 1 - SKV 1 : 3-2

BAS 1 3 - 2 (1 - 0) SKV 1
3-5-2014

BAS blijft in de race om nacompetitie

BAS is nog altijd in de race om een plaats in de nacompetitie. Zaterdag won de formatie van trainer John Kamphuis met 3-2 van SKV, waardoor het inmiddels op een derde plaats staat. Een tweede plaats is goed voor het spelen van de play-offs, maar ook het winnen van de derde periode ligt nog binnen de mogelijkheden.

Voor het seizoen had heel Biddinghuizen gedacht dat het op dit moment met een andere spanning zou kampen. Wel of geen handhaving, wel of niet een tweede seizoen in de tweede klasse. Die spanning is echter al een geruimte tijd verdwenen, want de ploeg heeft zich geen moment zorgen hoeven maken. Die zorgen zijn dan ook vervangen door hoop, BAS mag één speelronde voor het einde nog denken aan meer. Mochten de Biddinghuizenaren aankomend weekend winnen bij buurman asv Dronten, dan is er een goede kans op verlenging van het succesvolle seizoen.

Zaterdag moest BAS tegen SKV de kansen in leven houden. Vooraf had SKV nog een goed resultaat nodig om directe degradatie af te wenden, maar achteraf bleek dat niet nodig. En dat was maar goed ook, want BAS ging met een zege aan de haal. Het eerste half uur ging geruisloos voorbij, maar het eerste gevaarlijke moment was ook direct raak. Tom Drent gaf de bal van links strak voor en zag dat collega Mark Schaap goed voor zijn tegenstander kwam. De middenvelder tikte vervolgens de voorsprong knap op het scorebord: 1-0.

Nog voor de rust kreeg aanvoerder Tolhoek een levensgrote kans op 2-0, maar die goal viel uiteindelijk pas na de rust. Christiaan Grin legde aan voor een hoekschop, en die bal lag drie tellen later plots tegen de touwen. In één keer binnen, de keeper verbouwereerd achterlatend. SKV kwam vervolgens wel weer terug in de wedstrijd, maar Tom Drent besliste een kwartier voor tijd het treffen. Keeper Westdijk hanteerde de lange bal, Drent zette het op het lopen en kon uiteindelijk koeltjes afronden: 3-1.

De bezoekers scoorden kort voor tijd nog wel tegen, maar dat mocht de Biddinghuizer pret niet drukken. BAS won opnieuw en is nu zes wedstrijden oprij ongeslagen. “Dit waren drie moeizame punten, maar zo houden we de kansen op nacompetitie wel in leven. En dat zou echt een geweldige presatie zijn”, zegt trainer John Kamphuis. Aankomende zaterdag sluit BAS de reguliere competitie af met een uitwedstrijd bij asv Dronten. Het duel begint om 14.30 uur. Komt allen en schreeuw ons vlaggenschip naar een zege en wellicht de nacompetitie!

Tekst: Wouter Foppen