Competitiewedstrijd
4-4-2015
De Schelp, Biddinghuizen

De druiven zijn uiterst zuur

BAS heeft zaterdagmiddag de polderderby tegen Unicum met 1-2 verloren. Ten opzichte van een week eerder toonden de Biddinghuizenaren wel degelijk flink verbetering, maar tot een positief resultaat kwam het niet. In de tweede helft bracht een van richting veranderde vrije trap de beslissing.

De druiven zijn zuur. Een mooi spreekwoord en nog nooit zo van toepassing op het vlaggenschip van BAS. In de polderderby tegen Unicum toonde BAS een flinke portie verbetering aan. Met Danny Versteegt op de plaats van Sander Westdijk leek dat in eerste instantie nog niet het geval, maar na de rappe 0-1 wist BAS zich knap te herstellen. De ploeg ging volle bak de strijd aan, vocht zich daardoor meer en meer in de wedstrijd, al bleef goed voetbal uit. Zodoende ontstond er een erbarmelijk slechte eerste helft, waarin de kansen schaars waren. Totdat Christiaan Grin doorbrak. De rappe aanvaller was de Unicum-defensie te snel af en schoof de bal koeltjes achter de goalie: 1-1.

Na de rust bleef het spelpeil bedenkelijk laag, maar was BAS wel de bovenliggende partij. Het balbezit was meer en meer voor de Biddinghuizenaren, maar tot kansen kwam men niet. Unicum probeerde vooral via snelle uitvallen gevaarlijk te worden, maar ook dat kwam niet bepaald uit de verf. Het duel kwam pas echt tot leven toen scheidsrechter van Eck vergat om een rode kaart uit te delen. Unicum-doelman Mike Schoonheim voerde een toneelstukje op waar ze bij Altobi trots op zouden zijn en sloeg vervolgens Christiaan Grin in zijn nek. De arbiter bestrafte dit echter met slechts geel.

Het duel werd daarna voorzien van vuur, vechtlust en de nodige discutabele momenten. BAS leek het geïrriteerde Unicum bij de keel te hebben, maar moest uiteindelijk toch een nieuwe nederlaag slikken. Een vrije trap van Mario Gomes werd van richting veranderd en sloeg pardoes achter Danny Versteegt. Daarmee gaf Unicum de opmaat naar de eerste uitzege van het seizoen en raakte het perspectief van BAS verder vertroebeld. Directe handhaving lijkt een uiterst moeilijke klus te worden.

Maandagmiddag, Tweede Paasdag, speelt BAS opnieuw een thuiswedstrijd. Vanaf 14.30 uur is Terschuurse Boys dan de tegenstander. Komt allen!

Tekst: Wouter Foppen
Foto's: BAS Selectie Fotopagina