Competitiewedstrijd
11-4-2015
De Schelp, Biddinghuizen

Puzzel blijkt niet goed genoeg

In de tweede klasse G zijn de voetballers van BAS zaterdagmiddag tegen een kansloze nederlaag aangelopen. Op eigen terrein namen de Biddinghuizenaren het op tegen AVW ’66, dat na negentig simpele minuten er drie in het netje had liggen: 0-3.

De legpuzzel bleek zaterdagmiddag niet goed genoeg. Door de afwezigheid van de geblesseerden Stefan Tolhoek en Leroy Staring, de geschorste Christiaan Grin en de feestvierende Bas Suidgeest moest interim-trainer Wout Sleurink flink improviseren. A-junior Stefan Timmerman kreeg opnieuw een basisplaats, terwijl Mark Schaap en Art Drent het centrale verdedigingsduo vormden. Remon Claassen, net terug van een slepende blessure, moest direct in de basis beginnen. Hij startte als linkshalf.

Niet goed genoeg
Het opgestelde elftal bleek zaterdag simpelweg niet goed genoeg. De hoop was er om strijdend in de wedstrijd te kunnen komen, maar binnen veertig tellen was die hoop al verdwenen. AVW opende via Daan Boonman de score en vervolgens kon BAS niets meer bewerkstelligen. Binnen twintig minuten na de openingstreffer tilde Mike Teeuw de score al naar twee en daarmee werd de onderneming helemaal een kansloze. De thuisploeg kon zelf geen enkele fatsoenlijke aanval op de mat leggen, waarbij het rollertje van Robby Bartels als typerend mocht worden beschouwd. Zijn inzet was het enige Biddinghuizer wapenfeit, maar was absoluut geen probleem voor de AVW-keeper.

Na een kopje thee probeerde BAS zich wel enigszins te herpakken. Het bleef vechten voor een aansluitingstreffer, waarbij vooral Mark Schaap, Robby Bartels en Sven Geling de duels niet schuwden. Tot echt grote kansen kwam de thuisploeg echter niet, terwijl AVW nog een mogelijkheid of drie kreeg. Twintig minuten voor tijd legden de bezoekers een keurige aanval op de mat en uiteindelijk was opnieuw Teeuw het eindstation. Hij verschalkte doelman Danny Versteegt en zette daarmee de teller op 0-3. Daarmee viel de wedstrijd definitief in het slot en ging BAS voor de vijftiende keer dit seizoen onderuit. Het meest van alle ploegen in de tweede klasse G.

De A-junioren Martijn Boer en Niels Mangnus maakten zaterdag hun debuut.

Op naar Blauw Geel
Het zat er zaterdagmiddag geen moment in. Binnen veertig seconden verschafte AVW zich een prima uitgangspositie, waardoor het een uiterst simpele middag beleefde. Snel vergeten, de focus op Blauw Geel en de overige drie wedstrijden. Nacompetitie om handhaving lijkt de reddingsboei te worden, al is rechtstreekse handhaving nog steeds niet uitgesloten. Komende zaterdag speelt BAS een uitduel bij subtopper Blauw Geel ’55. Aanvang in Ede is om 15.00 uur.

Tekst: Wouter Foppen
Foto's: BAS Selectie Fotopagina