ESC 1 4 - 1 (1 - 0) BAS 1
9-5-2015
Burg. Bode Sportpark, Zwolscheweg 6 A Elburg

BAS degradeert naar de derde klasse

BAS is zaterdagmiddag gedegradeerd naar de derde klasse. De ploeg van interim-trainer Wout Sleurink ging met 4-1 onderuit bij concurrent ESC en bleef zodoende de hekkensluiter in de tweede klasse G. De Elburgers mogen zich daardoor op gaan maken voor de nacompetitie.

Je mag het misschien niet zeggen, maar het was eigenlijk een kwestie van tijd. Na de winterstop zat vrijwel alles tegen en daardoor werd de opdracht moeilijker en moeilijker. De ene ging op wereldreis, de ander zaagde in zijn hand en weer de ander werd gezaagd door een tegenstander. Zodoende werden de personele problemen groot en kon BAS vrijwel nooit een gehele wedstrijd aanspraak maken op drie punten. Alleen op Tweede Paasdag tegen Terschuurse Boys werd er naar behoren gepresteerd en dat resulteerde dan ook in een 3-1 overwinning.

Op bezoek bij ESC was het zaterdag nog niet eens zo slecht. Het echte heilige vuur ontbrak, maar toch deden de Biddinghuizenaren niets onder voor de thuisploeg. Al na acht minuten keek BAS tegen een achterstand aan, maar toch rechtte het de rug. Het speelde de eerste helft voornamelijk op de helft van de tegenstander en dit leek de gelijkmaker tot gevolg te hebben. Stefan Timmerman haalde voortreffelijk en doeltreffend uit, maar de assistent-scheidsrechter zag buitenspel. Dan zit ook alles tegen, want van buitenspel was absoluut geen sprake. De leidsman annuleerde de treffer echter wel.

Het veldoverwicht resulteerde verder in bijzonder weinig kansen, maar na de rust was het wel gevaarlijk. BAS gaf opnieuw de nodige druk vooruit en uiteindelijk kwam Nabil Essaddouqi alleen voor de keeper. De clubtopscorer wist de bal echter niet binnen te schieten. Na een uur spelen was het vervolgens gebeurd. ESC produceerde counterend de tweede treffer en daarmee viel het doek. De energie vloeide uit de benen, het elftal viel uit elkaar. Daardoor kregen de Elburgers nog volop mogelijkheden op meer en uiteindelijk produceerde het nog twee goals. Mark Schaap deed nog wel iets terug, maar dat mocht geen naam meer hebben: 4-1.

Zodoende is het doek gevallen en blaast BAS de aftocht naar de derde klasse. Het eerste jaar in de tweede klasse was fenomenaal, het tweede jaar er eentje om snel te vergeten. Uiteindelijk ontbeerde het de selectie aan kwaliteit, mede omdat er de nodige basisspelers vertrokken. Het is niet anders. Zaak om de scherven bijeen te rapen en volgend seizoen een frisse en nieuwe start te maken. Een mooie taak voor nieuwbakken trainer Bert van den Brink. Fijne vakantie!

Tekst: Wouter Foppen