BAS 1 5 - 0 (4 - 0) ESC 1
Bekerwedstrijd
19-8-2014

Zege en vijf goals op debutantenbal

BAS is dinsdagavond de strijd om de districtsbeker met een klinkende 5-0 zege begonnen. Tegenstander ESC had in Biddinghuizen negentig minuten lang niets te vertellen, waardoor de thuisploeg al voor de rust uit kon lopen naar een marge van vier. Nabil Essaddouqi, Freddy Doppenberg, Bas Suidgeest, Tariq Osaro en Tom Drent namen de doelpunten voor hun rekening.

Of het kwam door het actuele niveau van de tegenstander, of door de goede prestatie van BAS, de Biddinghuizenaren lieten dinsdag geen spaan heel van ESC. Trainer Arnold Wubs koos ditmaal voor Stefan Tolhoek en Bas Suidgeest als centrale verdedigers, terwijl er voor Tariq Osaro een basisplaats was weggelegd. Hij begon op het middenveld, Nabil Essaddouqi startte als diepe spits. Die basisformatie begon wervelend aan het eerste bekertreffen. Na een ruime minuut spelen stuurde Osaro middenvelder Tom Drent weg en hij bediende spits Essaddouqi op maat. De teruggekeerde aanvaller tikte de bal via de keeper in het doel en maakte zo zijn derde treffer in drie wedstrijden.

Het openingsdoelpunt was de opmaat voor een doelpuntrijke eerste helft. In vergelijking met de ontmoeting tussen DESZ en BAS speelde laatstgenoemde een stuk georganiseerder. De tegenstander legde de rode loper nadrukkelijk uit, maar daar maakte BAS prima gebruik van. Na een klein half uur liet ook Freddy Doppenberg van zich spreken. Hij veroverde de bal op het middenveld, liep vervolgens door en werd alleen naar de keeper gestuurd. Voor de goalgetter een koud kunstje: 2-0.

Nog voor de rust liep BAS zelfs uit naar een verschil van vier. Bas Suidgeest kon in de rebound de bal tegen de touwen schieten, maar de mooiste treffer kwam op naam van debutant Tariq Osaro. De robuuste middenvelder draaide weg bij twee man en vanaf een meter of 25 bedacht hij zich niet. Hij zette flink kracht achter de bal, gaf er een beste curve aan en liet zo de keeper kansloos. Bal in de kruising, wereldgoal. Het hoogtepunt van de avond. In de rust moest Joram Blaauw, ook een debutant aan de kant van BAS, het veld verlaten en hij gaf het stokje over aan Bret Eijkelboom. De rappe rechtspoot kwam in de zomer over van de A-junioren en maakte dinsdag eveneens zijn officiële debuut in het eerste elftal.

De tweede helft speelde zich voornamelijk af op de helft van ESC, maar opnieuw vier treffers zat er niet in. Tom Drent maakte nog wel de vijfde, maar uiteindelijk bleef het daarbij. Kansen waren er nog genoeg, aan de andere kant moest zelfs keeper Westdijk nog even aan de bak, maar gescoord werd er niet meer. Met een verschil van vijf winnen van een competitiegenoot, dan lijkt BAS op het eerste oog meer en meer klaar voor de competitiestart. Het blijft echter de vraag of BAS dinsdag zo goed was, of ESC teveel kwaliteit heeft ingeleverd. Op die vraag komt in de resterende weken van de voorbereiding vast en zeker een antwoord.

Aankomende zaterdag wacht voor BAS een oefenduel tegen Elspeet. Op het eigen Sportpark De Schelp wordt er om 14.30 uur afgetrapt. Drie dagen later wacht het tweede bekerduel, dan gaan de manschappen van trainer Wubs op bezoek bij DSV ‘61. Die ploeg won dinsdag met 1-4 van ‘s Heerenbroek.

Tekst: Wouter Foppen

Klik hier voor alle foto's op de BAS Selectie Fotopagina op Facebook. Foto's: Gert Drent