BAS 1 1 - 1 (0 - 0) Elspeet 1
Vriendschappelijke wedstrijd
23-8-2014

Aloude voetbalwet breekt BAS op

Het is BAS zaterdagmiddag niet gelukt om het oefenduel met Elspeet winnend af te sluiten. Na een dramatische eerste helft kwam de thuisploeg na de rust op voorsprong, maar net voor het sluiten van de markt ging het toch nog mis: 1-1. Het Biddinghuizer doelpunt kwam op naam van invaller Tom Drent.

Trainer Arnold Wubs houdt voorlopig nog alle opties open. In de duels met DESZ (2-1) en ESC (5-0) liet hij al de nodige spelers op verschillende posities acteren en ook zaterdag was het een ware puzzel. David van Dijk begon voor het eerst dit seizoen in de basis en ook Remon Claassen kreeg de kans. Danny Versteegt verdedigde ditmaal het doel, terwijl Sven Geling als rechtsback stond opgesteld. De grote husselpartij zorgde voor een hele moeizame eerste helft. Vierdeklasser Elspeet kon zelf amper tot kansen komen, maar had ook weinig te duchten van BAS. De Biddinghuizer formatie kwam tot welgeteld één kans, echter zag Danny Mol dat zijn kopbal op de lat belandde.

Keeper Danny Versteegt

Daar waar BAS in de eerste helft een moeizame partij speelde, was de ploeg in de tweede helft heer en meester. Vooral de invallers Mark Schaap en Tom Drent waren erg bedrijvig en zorgden voor de nodige kansen. Aanvaller Danny Mol kwam daarbij een aantal keer in kansrijke positie, maar hij wist alleen voor de keeper niet scoren. Uiteindelijk brak Tom Drent de ban. De middenvelder onderschepte een bal en kwam vanuit die interceptie alleen voor de keeper. Via die goalie schoot hij hard raak en zette zo zijn ploeg op het goede spoor.

Ook na die treffer bleef BAS de nodige kansen creëren. Een kopbal van Mark Schaap werd van de lijn gehaald, terwijl ook Drent nog een goede kans kreeg. Een ongeschreven voetbalwet luidt dat als je zelf niet scoort, de tegenstander het doet. En zo geschiedde zaterdag ook in Biddinghuizen. Daar waar BAS in de tweede helft wel een kans of acht kreeg, was aan de andere kant één mogelijkheid genoeg. Een voorzet kwam terecht bij de tweede paal en daar stond een speler keurig te wachten: 1-1.

David van Dijk startte in de basis

Hoe BAS er daadwerkelijk voor staat, blijft ook na zaterdag nog gissen. Het kwaliteitsverschil tussen helft één en twee was echter dusdanig groot, dat het de technische staf vast en zeker nieuwe inzichten heeft gegeven. Wat dat betreft was het in ieder geval een nuttige oefenpot. Aankomende dinsdag speelt BAS haar tweede bekerduel, dan gaat het op bezoek bij DSV in Doornspijk. Aanvang is om, let op, 20.00 uur!

Tekst: Wouter Foppen

Klik hier voor alle foto's op de BAS Selectie Fotopagina op Facebook. Foto's: Gert Drent