BAS 1 - VIOS V. 1 : 2-1

BAS 1 2 - 1 (0 - 0) VIOS V. 1
27-9-2014

Doppenberg schiet BAS naar tweede zege

BAS heeft zaterdagmiddag het thuisduel tegen VIOS Vaassen met 2-1 weten te winnen. Na een goede eerste helft leek een rode kaart voor Nabil Essaddouqi roet in het eten te gooien, maar uiteindelijk bracht invaller Freddy Doppenberg zijn ploeg alsnog drie knappe punten.

Freddy Doppenberg na zijn winnende goal

Dat BAS nog altijd zoekende is, bleek ook zaterdag weer uit de basisopstelling. Verdediger Bas Suidgeest maakte ditmaal speelminuten in het tweede elftal, terwijl Robby Bartels weer terugkeerde in de basis. Ook Rick Aernaudts verscheen aan de aftrap, hij verving Remon Claassen. Met die wisselingen speelde BAS een redelijk tot goede eerste helft. De formatie van trainer Wubs creëerde een aantal prima kansen, maar vergat het veldoverwicht om te zetten in treffers. Het leek de ploeg vervolgens op te breken. Nabil Essaddouqi kreeg in de eerste helft een gele kaart en net voor de rust kon hij zelfs inrukken. De middenvelder annex aanvaller kwam veel te laat, raakte daardoor zijn tegenstander en dat betekende een tweede prent.

VIOS kon na de thee echter geen gebruik maken van het numerieke verschil. In het eerste kwartier na rust kwam BAS tot goede mogelijkheden en uiteindelijk kwam het zelfs op voorsprong. Christiaan Grin kwam met de bal op randje zestien en bedacht zich niet. De buitenspeler schoot laag raak en bracht BAS zo op een verrassende voorsprong. Even later was Tom Drent al bijna verantwoordelijk voor de 2-0. Een eerste actie strandde op de paal en vervolgens bracht de VIOS-goalie redding. Eén op één met de keeper kwam Drent ook niet tot scoren.

Christiaan Grin zorgde voor de openingstreffer

Daar waar BAS nog best gevaarlijk was, ging het tien minuten voor tijd toch mis. BAS leek de wedstrijd enigszins onder controle te hebben, maar de gelijkmaker bleek het startschot van een Vaasser slotoffensief. De geelhemden kwamen op 1-1 en waren in de minuten daaropvolgend een aantal keer levensgevaarlijk. Verdediger Art Drent bracht in één aanval tot tweemaal toe redding op de lijn, terwijl ook het vizier van de aanvallers niet op scherp stond. Maar net op het moment dat heel Biddinghuizen genoegen nam met een punt, was daar invaller Freddy Doppenberg. Hij kwam vanaf links, trok naar binnen en schoot vervolgens bijzonder zuiver raak. Het zorgde voor uitzinnige taferelen op het veld en de bank, want de goal van Doppenberg bleek het laatste wapenfeit van de wedstrijd.

Een uiterst belangrijke zege, zeker ook omdat het spel voor het eerst dit seizoen lange tijd naar behoren was. In de eerste helft creëerde BAS een aantal goede kansen, waarna de ploeg ook met tien man nog best gevaarlijk bleef. Toch kroop BAS wel door het oog van de naald, maar daar zal men in Biddinghuizen even maling aan hebben. Aankomende zaterdag speelt BAS opnieuw een thuiswedstrijd, dan ontvangt men Renswoude. Het duel op De Schelp begint om 14.30 uur.

Tekst: Wouter Foppen

Foto's: BAS Selectie Fotopagina/Gert Drent