DUNO D 1 5 - 1 (0 - 1) BAS 1
11-10-2014
De Waayenberg (Doorwerth), W A Scholtenlaan 138 Doorwerth

Keihard kopje onder in Doorwerth

BAS heeft zaterdag op bezoek in Doorwerth een harde 5-1 nederlaag geleden. In de eerste helft was de formatie van trainer Arnold Wubs de bovenliggende partij, maar dit bleek niet voldoende voor drie punten. In de tweede helft ging het volledig mis en dat resulteerde in een ruime verliespartij. Christiaan Grin maakte het enige Biddinghuizer doelpunt.

Het weer was zaterdag een mooie afspiegeling van de Biddinghuizer werkelijkheid. Een deel van de wedstrijd uitermate droevig, maar ook een deel best wel aardig. Zo simpel is het en meer kunnen we er niet van maken. Daar waar de ploeg vorig seizoen bij grote vlagen als oerdegelijk te boek stond, is er van die zakelijkheid nog mondjesmaat wat te bespeuren. Aanvallend is het met man en macht naar voren, om vervolgens in de omschakeling het deksel op de neus te krijgen. Zo kreeg BAS in eerdere wedstrijden al tegengoals en ook zaterdag was dat het geval.

De Biddinghuizenaren begonnen nog niet eens zo slecht aan het duel. Trainer Arnold Wubs koos voor dezelfde basiself als vorige week en zag dat Christiaan Grin tot driemaal toe alleen voor de keeper kwam. Tussendoor hadden ook Mark Schaap, Rick Aernaudts en Tom Drent kleine mogelijkheden, maar toch was het Grin die de score opende. Nabil Essaddouqi zette Grin al twee keer eerder alleen voor de keeper, maar drie keer is nou eenmaal scheepsrecht. Zo ook bij Grin, die bij de derde kans wel doel trof: 0-1. Er leek dan ook niets aan de hand, al was DUNO op sommige moment wel dreigend. Gevaarlijk werd het echter niet, terwijl BAS het naliet om de score verder uit te breiden.

Hoe anders was het na een kopje thee, een flesje water of wat dan ook. Grin was in de eerste de beste aanval nog wel dicht bij de 0-2, maar zijn inzet trof het aluminium. Vervolgens keerde de wedstrijd volledig. BAS was plotsklaps slordig, schakelde dramatisch om en daardoor kwam DUNO al een aantal keer dreigend voor Versteegt. De gelijkmaker bleef uit, maar diezelfde goalie moest even later wel vissen. Een bal kwam terecht op vijf meter van zijn doel en daar zette de aanvaller zijn voet tegen het leder: 1-1. Daar bleef het echter niet bij, want een kleine tien minuten later was het drama compleet. Versteegt bracht een doorgebroken aanvaller ten val en de scheidsrechter besloot de bal op elf meter te leggen. Daarbij uiteraard de rode kaart voor de doelman en een invalbeurt van BAS 5-keeper Bart van Dongen.

De bewuste overtreding van keeper Danny Versteegt

De noodgedwongen invaller kon de penalty niet stoppen en in het restant van de wedstrijd moest hij nog drie keer de bal uit het net halen. BAS kon geen vuist meer maken, liep als een kip zonder kop over het veld en gaf DUNO D alle ruimte om nog meer goals te maken: 5-1. Wat een prima middag leek te worden, was na negentig minuten een rampzalige middag. In het tweede bedrijf kon BAS, zeker na de rode kaart, geen enkele aanspraak maken op een goed resultaat. Daarvoor werd er teveel weggegeven, maar ook vrijwel niets gecreëerd. Uithuilen en opnieuw beginnen. Dat is wat rest.

Voor die nieuwe start reist BAS aankomende zaterdag af naar Lelystad. Op bezoek bij Unicum is het zaak om de kater van zaterdag uit de ploeg te spelen en te zorgen voor drie broodnodige punten. Aanvang van de polderderby is om 15.00 uur. Tot dan!

Tekst: Wouter Foppen
Foto's: BAS Selectie Fotopagina