BAS 1 - ESA 1 : 3-1

BAS 1 3 - 1 (1 - 0) ESA 1
25-10-2014

Vleugje geluk brengt BAS overwinning

BAS heeft zaterdagmiddag de thuiswedstrijd tegen ESA met 3-1 weten te winnen. In Biddinghuizen waren beide ploegen aan elkaar gewaagd, maar door een redelijke tweede helft trok BAS uiteindelijk toch aan het langste eind. In de eerste helft bracht Tom Drent zijn ploeg op voorsprong, waarna ook Mark Schaap en Nabil Essaddouqi nog trefzeker waren.

Dat er wat moest veranderen was na Unicum-uit eigenlijk wel duidelijk. Daar waar BAS vorig seizoen als promovendus alle monden liet openvallen, was het tot dusver geen schim van die succesvolle formatie. Het was blijkbaar ook trainer Arnold Wubs opgevallen, want hij koos voor een drietal wijzigingen. In het doel was er opnieuw plaats voor Sander Westdijk, terwijl ook de defensie een ander uiterlijk kreeg. Art Drent speelde ditmaal als linker vleugelverdediger, waardoor Bas Suidgeest weer terugkeerde in het centrum. Voorin kreeg Sven Geling de voorkeur boven Nabil Essaddouqi.

Er waren zaterdag dus de nodige veranderingen binnen de basiself, maar op het veld was daar in eerste instantie nog weinig van te zien. BAS begon nog wel aardig aan het duel, maar al snel begon ook ESA zich te roeren. Na een klein half uur werd de eerste kansrijke doelpoging pas op de mat gelegd, maar Sven Geling zag een schot ver naast gaan. Tien minuten later opende BAS uit het niets dan toch de score. Buitenspeler Rick Aernaudts bereikte via rechts Tom Drent en hij kon in twee keer de keeper passeren. Een mooie beloning en een ferme opsteker, maar het spelbeeld was ook in deze eerste helft niet je-van-het. Tot verdere kansen kwam het dan ook niet.

Na de rust leek BAS het goede pad te hebben gevonden. De formatie had een veldoverwicht, stond stabiel en creëerde daarbij enkele mogelijkheden. De ingevallen Staring was tweemaal dreigend, waarna ook Mark Schaap en Corné op ’t Hof nog in de race waren voor een treffer. Zij wisten echter niet te scoren. Op dik twintig minuten van het einde leek het noodlot toch weer toe te slaan. Een diepe bal werd verkeerd ingeschat door doelman Westdijk, waar de ESA-aanvaller dankbaar van profiteerde. Hij lepelde het leder prima over de goalie en trok daarmee de stand weer gelijk.

BAS ging na die gelijkmaker niet bij de pakken neerzitten en startte een zoektocht naar een nieuwe voorsprong. Het spelpeil ging echter weer naar beneden en een driepunter leek dan ook maar mondjesmaat tot de mogelijkheden te behoren. Totdat Mark Schaap een minuut voor het einde van de officiële speeltijd de bal voor de voeten kreeg. Al dan niet in buitenspelpositie -de grensrechter deed de vlag omhoog- kwam hij alleen voor de keeper en de middenvelder schoot beheerst de winnende achter de doelman: 2-1. Om de overwinning nog iets meer kracht bij te zetten tekende invaller Essaddouqi voor de derde treffer en daarmee zorgde hij voor zijn vierde competitietreffer van dit seizoen.

Mark Schaap maakte zaterdag de bevrijdende 2-1

Drie doelpunten, een goed gevoel en vooral een o, zo belangrijke zege. Het gat naar de onderste drie ploegen is gemaakt, daar hoeft BAS zich even geen zorgen om te maken. De tweede BAS-goal had veel weg van buitenspel, maar dat vleugje geluk neemt men in Biddinghuizen even voor lief. Het kan namelijk zo’n moment zijn dat over een maand of twee wordt aangestipt als kantelpunt. Het biedt in ieder geval hoop op een beter vervolg.

Volgende week gaat BAS op bezoek bij Terschuurse Boys. Het duel met de middenmoter begint om 14.30 uur. Tot dan!

Tekst: Wouter Foppen
Foto's: BAS Selectie Fotopagina