Competitiewedstrijd
1-11-2014
Sportpark Overbeek, Van de Bleekstraat 24 Terschuur

Verontrustende nederlaag in Terschuur

BAS heeft zaterdagmiddag een 2-0 nederlaag moeten slikken op bezoek bij Terschuurse Boys. De Biddinghuizenaren wonnen voor zaterdag nog nooit in Terschuur en kregen ook ditmaal het deksel op de spreekwoordelijke neus. Daardoor staat de formatie nog altijd op een elfde positie, al neemt de achterstand op de middenmoot wel grotere vormen aan.

Men zit in Biddinghuizen al een tijdje niet rustig op de stoel. Het is een beetje zenuwachtig heen en weer schuiven en hopen op betere en zekere tijden. De uitgangspositie van het vlaggenschip is niet om over naar huis te schrijven en dat laat de gemoederen niet onberoerd. Vorige week scheen er even licht aan het einde van de tunnel en werd er met 3-1 gewonnen van ESA, maar dat licht is inmiddels alweer gedoofd. Na het bezoek aan Terschuurse Boys is de ploeg weer terug bij af, de uitgangspositie is er zelfs op achteruit gegaan. Al is dat nog niet eens het meest zorgelijke.

Daar waar BAS vorige week nog volop strijd leverde, was het zaterdag een gezapig en gelaten duel. Van Biddinghuizer zijde dan, want de gastheren van Terschuurse Boys lieten er geen gras over groeien. BAS begon het duel nog wel met een afgekeurde goal vanwege duwen, maar in het restant van de wedstrijd kwam de formatie geen moment meer in de wedstrijd. Binnen het kwartier kwam Terschuur op 1-0 en nog voor de rust bracht de thuisploeg het verschil naar twee. Een corner werd door niemand aangeraakt en belandde tot ieders verbazing in één keer achter doelman Sander Westdijk.

In de eerste helft had het verschil zelfs nog groter kunnen zijn, maar Terschuur liet het na om BAS een klap van jewelste te geven. In de opbouw leden de Biddinghuizenaren veel balverlies en daardoor kwam het zelf ook amper tot kansen. De tweede helft verliep op eenzelfde wijze, al bleven verdere doelpunten uit. BAS toonde niet de vechtlust die het een week eerder wel toonde en liet het gebeuren. Het resulteerde in een kansloze 2-0 nederlaag, waardoor BAS voorlopig in de onderste regionen bivakkeert. Alarmfase één is het echter nog niet, maar bij een ieder moeten de bellen nu toch wel voorzichtig gaan rinkelen. Voordat het straks daadwerkelijk te laat is.

Aankomend zaterdag speelt BAS weer een thuisduel, dan kruist het de degens met subtopper Hierden. Aanvang van dat duel is om 14.30 uur. Tot dan!

Tekst: Wouter Foppen