Competitiewedstrijd
8-11-2014
De Schelp, Biddinghuizen

Omzetting blijkt goud waard

BAS heeft zaterdagmiddag op eigen veld met 2-0 weten te winnen van Hierden. De Biddinghuizenaren speelden een dramatische eerste helft, maar waren in de tweede helft heer en meester. Robby Bartels opende na een dik uur de score, waarna Mark Schaap de overwinning definitief over de streep trok.

Opluchting, lachende gezichten en een tegenstander die zaterdag in 45 minuten van het kastje naar de muur werd gestuurd. Trainer Arnold Wubs koos tegen Hierden voor een verrassende wending en besloot om zijn ploeg in een 1:4:4:2 de wei in te sturen. Het oude en vertrouwde systeem waarmee BAS de afgelopen twee seizoenen furore maakte. Op het middenveld schoof Mark Schaap weer door naar ‘10’, waardoor Tom Drent een positie op links innam. In de aanval waren er basisplaatsen voor Leroy Staring en Sven Geling, terwijl Christiaan Grin ditmaal opnieuw op de reservebank begon.

Het oude en vertrouwde, dat bleek tegen Hierden niet direct voor een ommekeer te zorgen. BAS kwam er in de eerste helft amper aan te pas en trok de lijn van de voorgaande weken rustig door. De ploeg begon nog wel aardig, maar zakte vervolgens ver terug. Hierden nam het initiatief en kwam daarbij ook tot goede kansen. Eerst kon doelman Sander Westdijk een Hierdense aanvaller van scoren houden, waarna er ook nog een treffer werd afgekeurd vanwege buitenspel. In het restant van de eerste helft viel ook het spel van de bezoekers ver terug en ontstond er een afgrijselijk schouwspel. BAS probeerde het wel maar kon het niet, terwijl Hierden het redelijke spel niet door kon trekken.

Robby Bartels opent de score

Een kans voor Mark Schaap bleek echter de opmaat naar een heerlijk tweede bedrijf. Net voor rust schoot hij oog in oog met Hierden-keeper Martijn Dekker niet raak en dat zou hem in het vervolg nog vaker gebeuren. Na de rust stond er een totaal ander BAS. De thuisploeg streed voor elke meter, pakte de tegenstander bij de strot en kneep uiteindelijk ook flink door. Aan de hand van kilometervreters Schaap en Staring gingen de Biddinghuizenaren op zoek naar een zege en die werd uiteindelijk ook gevonden. Tom Drent en Staring deelden al wat speldenprikjes uit, maar na een uur spelen was het pas daadwerkelijk raak. Een corner werd in eerste instantie nog goed verwerkt, maar in de rebound kon Dekker de bal niet klemmen. Na een heuse scrimmage was het Robby Bartels die het laatste zetje gaf en hij bracht zijn ploeg zo op een verdiende voorsprong.

Na de openingstreffer bleef BAS druk zetten en gaf het Hierden geen enkele kans. Het spel speelde zich veelvuldig af voor het doel van Dekker, daar waar vooral Schaap en Tom Drent gevaarlijk waren. Na een handvol kansen voor eerstgenoemde zorgde hij uiteindelijk toch voor de beslissing. Ditmaal kwam de bal in de rebound voor de voeten van de middenvelder en hij kon niet meer missen: 2-0 en zijn derde treffer van het seizoen. Na negentig minuten was de pijp zichtbaar leeg. BAS speelde in de tweede helft vol bezieling en bij vlagen ook nog alleraardigst. Het kostte een vracht aan energie, maar dan heb je ook wat. Tevreden supporters, twee goals en niet te vergeten drie welkome punten.

Aankomende zaterdag is het vlaggenschip vrij, waarna het een week later op bezoek gaat bij AVW ’66. Het duel in Westervoort begint dan om 15.00 uur.

Tekst: Wouter Foppen
Foto's: BAS Selectie Fotopagina