Vriendschappelijke wedstrijd
13-11-2014
De Strokel, Strokelweg 1 Harderwijk

Ruime nederlaag in Harderwijk

BAS heeft donderdagavond het oefenduel bij VVOG in Harderwijk met liefst 6-1 verloren. Voor de rust hielden de Biddinghuizenaren het nog keurig op 0-0, maar in het tweede bedrijf gingen de sluizen wagenwijd open. Opmerkelijk waren de twee Biddinghuizer eigen goals. Zowel Stefan Tolhoek als Art Drent verschalkten de eigen doelman.

Aangezien het vlaggenschip aankomend weekend vrij is van competitieverplichtingen werd er donderdagavond gespard met hoofdklasser VVOG. De thuisploeg trad onder andere aan met oud-Biddinghuizenaar Wesley Bies als doelman en had het in de eerste helft nog aardig lastig. Beide teams kwamen amper tot grote kansen, maar na de rust was dat wel anders. VVOG maakte in die 45 minuten liefst zes goals, waaronder eigen doelpunten van Stefan Tolhoek en Art Drent. Daarbij leek ook keeper Danny Versteegt een eigen treffer te produceren, maar zijn per ongelukke kopbal werd op de doellijn nog tegen de touwen getikt.

Voor BAS wist aanvaller Danny Mol een eretreffer te maken, terwijl A-junior Stefan Timmerman op ging voor zijn debuut in het eerste elftal. In de A1 maakte de buitenspeler annex spits vorig jaar liefst 36 competitietreffers en dit seizoen staat de teller al op 11. Donderdagavond kwam hij echter niet tot scoren, waardoor BAS uiteindelijk bleef steken op één treffer: 6-1. Zoals gezegd is BAS aankomend weekend vrij, waarna een week later een verre uitwedstrijd wacht. Dan gaat de ploeg van trainer Arnold Wubs op bezoek bij AVW ’66 in Westervoort. Aanvang: 15.00 uur.

Tekst: Wouter Foppen