AVW '66 1 4 - 0  BAS 1
22-11-2014
Westervoort

Afgedroogd voor het douchen

BAS heeft zaterdagmiddag de uitwedstrijd bij AVW ’66 met liefst 4-0 verloren. Op bezoek in Westervoort kregen de Biddinghuizenaren nog wel de eerste mogelijkheid, maar in het vervolg was AVW heer een meester. Voor de rust bleef het bij 1-0, waarna de thuisploeg na de rust nog driemaal doel trof.

Afgedroogd voor het douchen. Het is een kop van een gerespecteerd oud-verslaggever, die wekelijks stukjes schreef over een bepaald jeugdteam. Nooit was deze kop meer van toepassing op het eerste elftal van BAS dan nu, want zaterdag kreeg het vlaggenschip een flink pak slaag. Trainer Arnold Wubs toverde, noodgedwongen, een aantal konijnen uit de hoge hoed. Aanvoerder Stefan Tolhoek begon vanwege disciplinaire redenen aan de kant, waardoor er in het centrum weer plaats was voor Art Drent. Joram Blaauw speelde als linksback, terwijl Christiaan Grin een plek in de spits kreeg.

Het begin leek vervolgens nog positief. BAS kreeg na het eerste fluitsignaal al snel een prima mogelijkheid via Leroy Staring, maar zijn inzet werd geblokt. Het was niet de opmaat naar meer, het was zelfs de opmaat naar minder. AVW nam na deze scoringskans de volledige overhand en opende na achttien minuten de score. Daan Boonman verschalkte goalie Sander Westdijk, die in de resterende minuten van de eerste helft geen rust meer kreeg. Met Stefan Tolhoek inmiddels weer in de ploeg had de Biddinghuizer defensie het akelig lastig, maar dat zorgde echter nog niet voor een verdubbeling van de marge.

AVW maakte er in de tweede helft al snel een eind aan. Zes minuten na de rust maakte Boonman zijn tweede en hij leek daarmee de wedstrijd al vroeg in het slot te gooien. De thuisploeg moest vervolgens tot de tachtigste minuut wachten op de derde treffer, die uiteindelijk werd gemaakt door Joeward Hoogenbergen. In de uiterste slotfase bracht de ploeg uit Westervoort het verschil zelfs naar vier, waarna de leidsman besloot om direct af te fluiten. Voor BAS het fijnste moment van de wedstrijd, zodat het snel huiswaarts kon keren.

Broek naar beneden en met de vlakke hand op de bips. De thuiswedstrijd van volgende week tegen ESC wordt daarmee ‘do or die’, vooral om maar niet definitief in de onderste regionen te belanden. Aanvang: 14.30 uur.

Tekst: Wouter Foppen
Foto's: BAS Selectie Fotopagina