Competitiewedstrijd
6-12-2014
Langezand, Sportparkweg 5 Lelystad

BAS blijft maar sukkelen

Het is BAS zaterdag niet gelukt om de stijgende lijn ook in een uitwedstrijd voort te zetten. Op bezoek bij poldergenoot Lelystad '67 had de Biddinghuizer formatie in de eerste helft op voorsprong kunnen komen, maar uiteindelijk bleek de thuisploeg in de tweede helft toch het sterkst: 3-1.

Het blijft in Biddinghuizen een beetje sukkelen. In de thuiswedstrijden gaat het de ploeg de laatste weken steeds beter af, maar de uitwedstrijden blijven een probleem. Dit seizoen won BAS op vijandelijk grondgebied alleen van OWIOS (0-1), de overige vijf uitwedstrijden gingen allemaal verloren. Ook zaterdag moesten de manschappen van trainer Arnold Wubs genoegen nemen met een nederlaag. Hij zag zijn ploeg nog wel aardig tot redelijk beginnen, maar in het verdere verloop werden de Lelystedelingen steeds sterker.

In de eerste helft kwam BAS nog wel tot enkele goede kansen, maar gescoord werd er niet. Lelystad liet ook prima mogelijkheden liggen en daaruit bleek ook het probleem van de thuisploeg: scoren. Het tweede bedrijf toonde voor de Lelystedelingen echter licht aan het einde van de tunnel, want de thuisploeg kwam tot drie treffers. Op 2-0 zorgde Christiaan Grin nog voor de aansluitingstreffer, maar verder dan dat kwam BAS niet. In de slotfase werd het zelfs nog 3-1 en daarmee was het pleit definitief beslecht.

Door de nederlaag keert BAS terug in de gevarenzone. De ploeg staat nog wel op een veilige tiende positie, maar in het kielzog van de Biddinghuizenaren pakten ESC en OWIOS beide een punt en wist Renswoude zelfs te winnen. Zodoende is de voorsprong nog maar één punt en daardoor lijkt een rustig kerstdiner een utopie. Handhaving is dit seizoen het aller-, aller-, allerbelangrijkst, want een rol in het linkerrijtje lijkt aan BAS niet besteed. Aankomende zaterdag sluit het vlaggenschip 2014 af met een thuiswedstrijd. Vanaf 14.30 uur is Blauw Geel '55 de tegenstander.

Bekijk de samenvatting + reactie van Bas Suidgeest op de site van Omroep Flevoland.

Tekst: Wouter Foppen
Foto's: BAS Selectie Fotopagina