BAS 1 - Blauw Geel'55 1 : 1-2

BAS 1 1 - 2 (1 - 1) Blauw Geel'55 1
13-12-2014

BAS sluit 2014 in mineur af

BAS heeft zaterdagmiddag het kalenderjaar 2014 met een nederlaag afgesloten. In de tweede klasse G ontvingen de Biddinghuizenaren subtopper Blauw Geel ’55 en zij keerden met een 1-2 overwinning huiswaarts. Bij BAS maakte Bas Suidgeest de enige treffer, terwijl Christiaan Grin een rode prent kreeg voorgeschoteld.

Het is niet alleen de eerste seizoenshelft van tegenvallende resultaten, veel tegengoals en een serie aan thuisoverwinningen, maar ook die van de vele wisselingen. De laatste weken kreeg het BAS van trainer Arnold Wubs echter steeds meer vaste vormen, waarbij vooral de defensie en het middenveld vaak ongewijzigd bleven. In de aanvalslinie blijft het zoeken, want ook zaterdagmiddag koos oefenmeester Wubs weer voor een wijziging. Op bezoek bij Lelystad ’67 begon Nabil Essaddouqi nog in de spits, maar ditmaal was het de beurt aan Christiaan Grin. Hij vormde samen met Leroy Staring het spitsenduo, dat zeker in de eerste helft amper tot kansen kwam.

Dat de openingstreffer dan ook viel uit een corner, was eigenlijk niet eens zo gek. BAS kwam in het eerste bedrijf nog wel tot kleine kansjes, maar onder andere Tom Drent kon de score niet openen. Uiteindelijk was het Bas Suidgeest die de ban toch wist te breken. Een corner kwam voor de voeten van de verdediger en hij wist knap raak te schieten: 1-0. Geheel terecht was de voorsprong echter niet, want beide ploegen deden eigenlijk niets voor elkaar onder. Nadat captain Stefan Tolhoek uit een vrije trap de lat had geraakt maakte Blauw Geel uit een corner alweer de gelijkmaker. Uit een hoekschop ontstond een kleine scrimmage en in die mengelmoes produceerde een Edenaar de 1-1.

BAS had in de eerste helft wel het meeste balbezit, maar kon dat optische overwicht niet omzetten in genoeg gevaarlijke momenten. In de tweede helft kwamen de Biddinghuizenaren vervolgens dramatisch uit de kleedkamer. Blauw Geel nam de overhand, leek even wat fanatieker en scherper dan BAS en zeven minuten later sloeg het noodlot zodoende toe. In eerste instantie kon goalie Sander Westdijk nog redding brengen, maar in de rebound was het toch raak: 1-2. Een rampzalig begin en dat terwijl BAS bezig leek aan opnieuw een succesvolle thuiswedstrijd. Toch kon de ploeg de rug weer rechten.

In de tijd na het tweede tegendoelpunt nam BAS het initiatief en startte het een zoektocht naar de verdiende gelijkmaker. Tom Drent was een ruime tien minuten later gevaarlijk en in het vervolg was de bal veelal op de helft van Blauw Geel. Honderd procent kansen werden er echter amper tot niet gecreëerd, al had Christiaan Grin nog wel een penalty moeten krijgen. Hij werd vol geraakt in het strafschopgebied, maar de arbiter van dienst besloot het weg te wuiven. Of het er aan bijdroeg of niet, in de uiterste slotfase was diezelfde Grin zijn frustraties niet meer de baas. BAS stevende af op een nederlaag en met een gele kaart op zak ging de middenvelder annex aanvaller stom door op zijn tegenstander. Tweede gele kaart en dus rood.

Het had uiteindelijk geen invloed meer op de wedstrijd, want enkele minuten later floot de scheidsrechter voor het einde van de ontmoeting. Na drie thuiswedstrijden zonder nederlaag verloor BAS met 1-2 van Blauw Geel en mede daardoor zakte de ploeg onder de streep. Een droevige afsluiter van een 2014 met twee gezichten, waardoor BAS er na de winterstop vol aan moet. De dood of de gladiolen, niet meer en niet minder. Darmen in het net.

Tekst: Wouter Foppen
Foto's: BAS Selectie Fotopagina