Vriendschappelijke wedstrijd
10-1-2015
De Heughte, Zwarteweg 15 BG Oosterwolde GLD

Moeizame start van het nieuwe jaar

BAS is zaterdagmiddag moeizaam begonnen aan het nieuwe kalenderjaar. Op bezoek bij derdeklasser VSCO ’61 keek het vlaggenschip al na een ruime twintig minuten tegen een 3-0 achterstand aan, waardoor een goed resultaat rap in het water viel. Uiteindelijk redde Leroy Staring de eer en maakte ook de thuisploeg nog een treffer: 4-1.

Het ontbeerde de selectie zaterdagmiddag aan een keeper. Sander Westdijk geniet in Oostenrijk van een vakantie en reservedoelman Danny Versteegt had familieverplichtingen. Zodoende trad ‘good-old’ Jaco Schaap weer eens aan als goalie van het eerste elftal, maar hij had zich hoogstwaarschijnlijk een prettigere middag voorgesteld. Binnen de kortste keren keek BAS namelijk tegen een immense achterstand, simpelweg omdat VSCO vele malen feller was. BAS liet zich vaak de bal ontfutselen, gaf daarbij ook nog eens een aantal cadeautjes weg en dat resulteerde in een 3-0 tussenstand.

Terwijl de Oosterwolder jeugd al om ‘tien’ begon te schreeuwen, rechtten de Biddinghuizenaren in de tweede helft iets de rug. BAS kreeg meer en meer de bal, VSCO werd iets minder gevaarlijk, maar verandering in de score bleef lange tijd uit. Tot het strafschopgebied deden de bezoekers prima dingen met de bal, grote kansen werden er echter niet gecreëerd. Uiteindelijk viel de eretreffer wel. Mark Schaap gaf een prima steekbal op Leroy Staring en de clubtopscorer van vorig jaar wist daar wel raad mee. Voet achter de bal, rammen en scoren: 3-1.

Al rap na de 3-1 maakte VSCO er nog 4-1 van, maar van grote waarde was die treffer niet. Na exact negentig minuten vond de leidsman het welletjes en liet hij BAS met een nieuwe nederlaag afdruipen naar de kleedkamer. Een moeizaam begin, waarbij de tweede helft wellicht enkele lichtpuntjes geeft. Die lijn moet worden doorgetrokken, om zodoende klaar te zijn voor de hervatting. Aankomende zaterdag oefent BAS opnieuw, dan gaat het op bezoek bij eersteklasser DOS Kampen. Aanvang is om 15.00 uur.

Tekst: Wouter Foppen