Vriendschappelijke wedstrijd
17-1-2015
De Maten, De Maten 2 Kampen

Vechtlust meenemen naar koploper

BAS heeft zaterdagmiddag ook de laatste oefenpartij voor de competitiehervatting verliezend afgesloten. Na de 4-1 nederlaag bij VSCO ’61 gingen de Biddinghuizenaren ditmaal met 3-2 onderuit bij eersteklasser DOS Kampen. Leroy Staring en Robby Bartels namen beide een doelpunt voor hun rekening.

Opnieuw moest hoofdtrainer Arnold Wubs enigszins puzzelen. Bas Suidgeest en Sander Westdijk genoten van hun laatste dag vakantie, waardoor Joram Blaauw en Danny Versteegt in de basis begonnen. Daarnaast was er ook plaats voor Bret Eijkelboom en Nabil Essaddouqi, zij vervingen ten opzichte van vorige week Corné op ’t Hof en Sven Geling. Met die wijzigingen begon BAS een stuk beter aan de ontmoeting. De ploeg had het wel lastig met de Kampenaren, maar door het tonen van de nodige vechtlust bleef men in het eerste kwartier overeind. Daarbij kreeg Tom Drent al na acht minuten een aardige schietkans, maar zijn inzet ging naast.

Uiteindelijk moest BAS toch capituleren. Nadat DOS al twee aardige mogelijkheden had gehad, was het na negentien minuten alsnog raak. Aanvaller Jorian Wellenberg kreeg de bal op ruime afstand van het doel, maar bedacht zich niet. Hij haalde fors uit en zag zijn inzet richting de verre bovenhoek zeilen. Keeper Versteegt aan de grond genageld en DOS op een terechte 1-0 voorsprong. Na de openingstreffer probeerde BAS het initiatief te grijpen, maar echt vlotten wou dat niet. De ploeg had vooral veel balbezit in de achterste linie, het middenveld en de aanval werden echter maar mondjesmaat gevonden.

In het tweede bedrijf had de Biddinghuizer formatie nog maar weinig te vertellen. DOS greep de macht en het spel speelde zich daardoor veelvuldig af op de helft van de bezoekers. Toch wist BAS wel op gelijke hoogte te komen. Met een mooie pass lanceerde Stefan Tolhoek spits Leroy Staring en hij omspeelde op karakteristieke wijze de Kamper goalie: 1-1. Een knappe gelijkmaker, maar tot verbetering kwam het niet. DOS was simpelweg voetballend een maatje te groot, al drukten de Kampenaren dit niet uit in de score. De thuisploeg liet vele kansen onbenut en zodoende bleef BAS nog in leven.

Toch sloeg het noodlot toe. Via Arjan Vorsselman kwam DOS Kampen op een 2-1 voorsprong en zes minuten voor tijd bracht Jorik Schuur de marge zelfs naar twee. Invaller Robby Bartels schoot van afstand nog wel de aansluitingstreffer op de borden, maar tot een gelijkspel kwam het niet meer. BAS verloor met 3-2 maar toonde in Kampen enigszins herstel. Daarbij viel vooral de getoonde vechtlust op en dat is met het oog op het duel bij koploper De Merino’s een mooi gegeven. De ontmoeting in Veenendaal begint aankomende zaterdag om 14.30 uur.

Tekst: Wouter Foppen
Foto's: BAS Selectie Fotopagina