VIOS V. 1 6 - 3  BAS 1
7-2-2015
De Kouwenaar, Woestijnweg 67 Vaassen

BAS zet zichzelf voor schut in Vaassen

BAS is zaterdagmiddag in Vaassen tegen een forse 6-3 nederlaag aangelopen. Leroy Staring opende binnen de kortste keren nog wel de score, maar nog voor de rust besliste VIOS de wedstrijd. In de tweede helft wisten ook de invallers Sven Geling en Tariq Osaro nog doel te treffen.

De meest opmerkelijke wijziging in de basiself van trainer Arnold Wubs kwam zaterdag niet van het personele gebied. Remon Claassen begon dan wel als rechtshalf, maar de meeste aandacht ging uit naar de band om de arm van middenvelder Mark Schaap. Verdediger Stefan Tolhoek speelde wel gewoon mee, maar acteerde ditmaal niet als captain. Die eer was voor de eerdergenoemde Schaap, waarmee Wubs lijkt te kiezen voor een wisseling van de wacht.

In de wedstrijd leek die keuze vat te hebben op het spel van de ploeg. BAS begon allerminst slecht aan de wedstrijd, want binnen vier minuten bracht Leroy Staring zijn ploeg al op voorsprong. In het vervolg bleven de Biddinghuizen de betere partij, al kwam de formatie tot vrijwel geen doelpogingen. Tot het middenveld verliep het spel redelijk tot prima, maar eenmaal richting vijandelijk doel kwam BAS geen steek verder. VIOS kon daar echter maar weinig tegenoverstellen, totdat een vrije trap pardoes achter doelman Sander Westdijk vloog. De goalie stond aan de grond genageld en kon de gelijkmaker zodoende niet voorkomen.

Die 1-1 was de opmaat naar een verschrikkelijk Biddinghuizens kwartiertje. Eerst ging Stefan Tolhoek grof in de fout bij een terugspeelbal, waarna diezelfde Tolhoek even later betrokken was bij een strafschop. Hij bracht een tegenstander naar de grond en daardoor moest Westdijk opnieuw aan de bak. De keeper ging echter de verkeerde hoek in, waardoor het 3-1 werd. Daar bleef het voor de rust niet bij. Zeven minuten later was Westdijk de gebeten hond, want de keeper reageerde niet goed op een steekbal vanuit het VIOS-middenveld. Voor de aanvaller bleek het vervolgens een koud kunstje om de wedstrijd nog voor de rust definitief te beslissen.

Aan de tweede helft moeten beide ploegen geen goed gevoel over hebben gehouden. VIOS liet onwaarschijnlijk veel ruimte liggen om de score verder op te voeren, terwijl BAS met de ziel onder de arm liep. Uiteindelijk troffen Sven Geling en Tariq Osaro nog doel, waarbij laatstgenoemde ‘de hand van god’ een nieuwe dimensie gaf. Een smash uit het boekje, maar de scheidsrechter keurde de goal tot ieders verbazing gewoon goed. Voor de afloop van het duel maakte het echter niet meer uit, want de Biddinghuizenaren gingen knetterhard onderuit. Daarbij gaven grove persoonlijke fouten de inleiding en lijkt de ploeg nog altijd niet te beseffen waar het echt om gaat: handhaving en opnieuw een plaats in de tweede klasse.

Volgende week zaterdag speelt BAS een oefenwedstrijd bij eersteklasser FC Horst (14.30 uur), waarna een week later een competitieduel in en tegen Renswoude wacht. Die wedstrijd begint eveneens om 14.30 uur.

Tekst: Wouter Foppen
Foto's: BAS Selectie Fotopagina