Vriendschappelijke wedstrijd
14-2-2015
De Adelaar, Buitenbrinkweg 66 Horst

BAS tankt vertrouwen bij FC Horst

BAS heeft zaterdagmiddag een oefenduel tegen FC Horst met 1-2 weten te winnen. Op bezoek bij de eersteklasser hielden de ploegen elkaar tot de rust in evenwicht, waarna Art Drent in het tweede bedrijf de matchwinner werd. De tweede vriendschappelijke zege van 2015.

Daar waar de selectie normaliter onder de supervisie van trainer Arnold Wubs staat, was het zaterdag de beurt aan assistent-trainer Bas de Raat. In het kader van zijn trainerscursus TCIII stond hij eenmalig voor de groep. De Raat zag dat zijn ploeg een prima wedstrijd afleverde. In de eerste helft namen de Biddinghuizenaren via de uitmuntende Sven Geling een 0-1 voorsprong, maar die marge hield geen stand. Horst kwam nog voor de thee op gelijke hoogte, maar het vertoonde spel gaf de Biddinghuizer burger volop moed. De ploeg oogde vol vuur, liet bij vlagen prima spel zien en maakte het daardoor een eersteklasser akelig moeilijk.

In de tweede helft drukte BAS door. FC Horst kwam in die 45 minuten niet verder dan één schotje, terwijl de bezoekers volop ten aanval trokken. Daarbij werden veel mogelijkheden om zeep geholpen, waardoor het lange tijd bij 1-1 bleef. Totdat Art Drent uit een kort genomen vrije trap de bal ontving. De verdediger bedacht zich niet en ging maar eens voor eigen succes. Pats, boem, heerlijk tegen de touwen. BAS opnieuw op voorsprong en dat verschil bleef gehandhaafd tot het einde van de wedstrijd: 1-2.

Een lekkere overwinning, waarbij BAS ook nog eens goed veldspel liet zien. Zaak om die vorm de aankomende weken vast te houden, wanneer er cruciale wedstrijden op het programma. Te beginnen aankomende zaterdag, als BAS op bezoek gaat bij Renswoude. Aanvang is om 14.30 uur.

Tekst: Wouter Foppen
Foto's: BAS Selectie Fotopagina