BAS 1 - DUNO D 1 : 0-2

BAS 1 0 - 2 (0 - 1) DUNO D 1
28-2-2015

DUNO D brengt BAS nieuwe nederlaag toe

Het is BAS zaterdagmiddag niet gelukt om na het thuisduel met DUNO D als winnaar van het veld te stappen. De Biddinghuizer formatie ging met 0-2 onderuit, waarbij vooral de 0-1 veel stof deed opwaaien. “In mijn ogen was de strafschop onterecht. De bal lag al tegen de reclameborden”, stelt vervangend hoofdtrainer Bas de Raat na afloop.

Bas de Raat, hoofdtrainer in verband met de afwezigheid van Arnold Wubs, koos zaterdagmiddag voor dezelfde elf als in het uitduel bij Renswoude. Zodoende bleef Leroy Staring aan de kant en startte Remon Claassen opnieuw als linkermiddenvelder. Alle goede bedoelingen ten spijt moest BAS al na vijf minuten tegen een achterstand vechten. Een ogenschijnlijk doodgelopen aanval werd prompt een penalty, toen Sander Westdijk werd geraakt door een tegenstander. De scheidsrechter van dienst besloot echter andersom en zodoende kwam DUNO al rap op een voorsprong.

“Op dat moment moet je direct tegen een achterstand gaan vechten en dat maakt het niet makkelijk. Je loopt achter de feiten aan”, blikt De Raat terug. Toch bleef BAS knokken. Goed voetbal werd er niet gespeeld, maar de nodige vechtlust viel wel waar te nemen. Remon Claassen was na een half uur zelfs dichtbij de gelijkmaker. Zijn geplaatste schot koos koers richting de kruising, maar de DUNO-goalie had hetzelfde plan. Met een prachtige reflex weerhield hij BAS van de gelijkmaker.

Daar waar DUNO in de eerste helft veelal de bal had, was dat in de tweede helft niet anders. BAS liet zich inzakken en gokte op de omschakeling, waarbij de snelle Christiaan Grin en Nabil Essaddouqi een belangrijke rol hadden. “Dat was het strijdplan. We hebben niet de snelste verdedigers, dus met veel ruimte in de rug is het lastig. Een beetje inzakken, net als de twee voorgaande jaren”, legt De Raat uit. Nadat Christiaan Grin net na de rust de lat had geraakt, was het DUNO dat de beste kansen kreeg. Keeper Westdijk en een portie aan missers hielden BAS echter nog in leven.

Dat leven werd in de slotfase zuur. Invaller Joram Blaauw deponeerde een vrije trap in de muur en in de omschakeling gooiden de bezoekers de wedstrijd in het slot. Keeper Westdijk werd kansloos gelaten en zodoende moest BAS opnieuw een thuisnederlaag slikken. “De penalty is het breekpunt. Daarna zijn we wel in de strijd meegegaan, maar konden we helaas niets forceren”, weet De Raat, die zijn ploeg zag afzakken naar de elfde positie op de ranglijst. Aankomende zaterdag wacht het immens belangrijke duel met nummer dertien ESA. Aanvang in Arnhem is om 15.00 uur.

Tekst: Wouter Foppen
Foto's: BAS Selectie Fotopagina