De Merino's 1 5 - 2 (5 - 1) BAS 1
14-3-2015
De Groene Velden, Wageningselaan 5 Veenendaal

Lijdensweg BAS duurt liefst 78 minuten

BAS is zaterdagmiddag op bezoek bij De Merino’s kansloos met 5-2 onderuit gegaan. Na twaalf minuten keek het vlaggenschip al tegen een droevige 3-0 achterstand aan, waarna De Merino’s het naliet om BAS met dubbele cijfers terug naar huis te sturen. Leroy Staring en een eigen inzet vormden de Biddinghuizense eretreffers.

De leidsman van dienst had zaterdagmiddag net zo goed na twaalf minuten weer naar huis kunnen gaan. Nadat het publiek ongeveer vier keer met de ogen had geknipperd, was het duel al beslist. Binnen twee minuten opende Sebastiaan Klein de score en acht minuten later wist Jurriën van der Horst de marge te verdubbelen. Honderdtwintig tellen na die treffer lag de bal eveneens achter BAS-goalie Sander Westdijk, waardoor de wedstrijd al na welgeteld twaalf minuten ten einde was.

Kwaad geschied, inpakken en met piepende bandjes terug naar Biddinghuizen. De resterende 78 minuten van de wedstrijd werden een ware lijdensweg, waarin BAS nog wel tweemaal tot scoren kwam. Leroy Staring maakte de 3-1 en vervolgens liep De Merino’s nog voor de rust uit naar liefst 5-1. In de tweede helft nam de thuisploeg gas terug, kwam BAS iets beter in het spel, maar van waarde was dit niet. De bezoekers mochten blij zijn dat het bij vijf tegentreffers bleef en dat het daarbij zelf nog wel wist te scoren. Het betrof wel een eigen Veenendaalse inzet.

Een ingecalculeerde nederlaag, maar de rappe 3-0 achterstand zegt voldoende over de staat van het Biddinghuizer elftal. Na het oefenduel bij FC Horst waren de verwachtingen plots weer positief, maar niets bleek minder waar. Onderin de tweede klasse G bleven de verhoudingen zaterdag zo’n beetje gelijk, al zag BAS wel dat Lelystad ’67 de elfde plaats overnam. Het worden in ieder geval spannende weken, waarin het vlaggenschip alle steun kan gebruiken. Op naar vertrouwen, op naar punten, op naar handhaving. Niets meer en niets minder.

Tekst: Wouter Foppen