BAS 1 0 - 0  Swift '64 1
Vriendschappelijke wedstrijd
24-3-2015

Ook geen zege in derby tegen Swift

BAS heeft dinsdagavond het oefenduel tegen vierdeklasser Swift ’64 met 0-0 gelijkgespeeld. Bij de Biddinghuizenaren maakte Wout Sleurink zijn rentree als hoofdtrainer en hij zag dat zijn ploeg vooral in de tweede helft verbetering aantoonde.

Interim-trainer Wout Sleurink

Sleurink koos in zijn basiself voor weinig veranderingen. In de verdediging was er op rechts ruimte voor Joram Blaauw, terwijl Nabil Essaddouqi als rechtermiddenvelder acteerde. In de spits was er een plaats voor Freddy Doppenberg, die de afwezige Leroy Staring verving. Met deze spelers aan de aftrap ontstond er een vreselijke eerste helft. BAS maakte het zichzelf bijzonder moeilijk door vooral in de simpelste passing fouten te maken, terwijl de buren van Swift het naar behoren deden. Het lage spelpeil resulteerde wel in enkele kansen, maar die waren niet aan de beide ploegen besteed. Vooral Christiaan Grin had moeten scoren, maar voor een leeg doel kwam de BAS-aanvaller niet tot een treffer.

In de rust wisselde Sleurink Art Drent en Sven Geling voor Bret Eijkelboom en David van Dijk. BAS toonde in de afsluitende 45 minuten enigszins herstel aan en ging in ieder geval als een team te werk. Het gemekker van de eerste helft maakte plaats voor vechtlust, waardoor Swift alleen in de omschakeling nog gevaarlijk kon worden. De Biddinghuizenaren creëerde daarbij een kans of vier, maar Mark Schaap, Nabil Essaddouqi en Grin lieten goede mogelijkheden liggen. Zodoende bleven beide doelmannen vrij van tegengoals en besloten BAS en Swift het duel zoals het begon: 0-0.

Echt goed voetbal was er dinsdagavond niet bij, maar de negentig minuten waren voor interim-trainer Sleurink vast en zeker een nuttige kennismaking met de ploeg. Aankomende zaterdag gaat het op bezoek bij Hierden weer om de punten. De strijd tegen de nummer twee van de competitie begint om 14.30 uur.

Tekst: Wouter Foppen