Vriendschappelijke wedstrijd
8-8-2015
't Nieuwe Oost, Thorbeckelaan 111 Barneveld

De kop is eraf, BAS verliest in Barneveld

BAS heeft zaterdag het eerste oefenduel van de voorbereiding verliezend afgesloten. Op bezoek bij vierdeklasser Barneveld creëerde de ploeg voldoende kansen op meer, maar ging het uiteindelijk met 4-2 onderuit. Stefan Timmerman en Art Drent namen de Biddinghuizer doelpunten voor hun rekening.

De kop is eraf. Na een lastig seizoen in de tweede klasse is het tijd voor een nieuwe ronde en dus nieuwe kansen. Aan het hoofd een nieuw gezicht in de persoon van Bert van den Brink en ook in de selectie enkele wijzigingen. Nieuwelingen Luiz Fidom, Lars Lamberink en Patrick Eibrink krijgen een kans en dit geldt ook voor A-junioren Jesper Claassen en Stefan Timmerman. Al deze mensen kwamen zaterdag in Barneveld aan spelen toe. Voor Fidom en Timmerman waren er zelfs basisplaatsen, terwijl Eibrink, Lamberink en Claassen allen invielen. Ook wereldreiziger Rick Aernaudts is weer terug in de selectie.

Laatstgenoemde was als rechtsback één van de smaakmakers in het eerste deel van helft nummer één. Als de blanke versie van Trabelsi snelde hij over de rechterkant en daarnaast bleek hij ook defensief moeilijk te kloppen. Uiteindelijk kwam BAS al vrij rap op voorsprong. Sven Geling miste eerst nog een dot van een kans, maar vervolgens trof Art Drent wel doel. De verdediger krulde een vrije trap keurig over de muur en zorgde daarmee voor het eerste doelpunt van het seizoen. Nog voor de rust draaide Barneveld de boel echter om. Twee weggevertjes brachten de thuisploeg aan de leiding, terwijl BAS in de eerste twintig minuten toch zeker een goal of vier had kunnen maken.

Uiteindelijk ging Aernaudts al in de eerste helft naar de kant en vanuit de luie stoel zag hij dat Barneveld meer en meer in de wedstrijd kwam. Vooral defensief had BAS het zwaar en daardoor kwam de vierdeklasser steeds vaker voor het Biddinghuizer doel. Aan de andere kant probeerde Mark Schaap de boel nog wel aan te slingeren, maar dat resulteerde niet in het gewenste resultaat. Stefan Timmerman zorgde op aangeven van Jorrit Doorman wel voor de 2-2, maar die treffer werd al rap gevolgd door de 3-2. In de slotfase liep Barneveld zelfs nog uit naar een marge van twee, waardoor het eerste oefenduel verloren ging.

Bij momenten speelde BAS best aardig en kwam het met een aantal leuke aanvallen op de proppen. Defensief was het echter wel behoorlijk broos. Het was het grootste probleem van het vorige seizoen en dat lijkt nog niet uit de wereld. Gelukkig is de weg naar de competitiestart nog een lange.

Tekst: Wouter Foppen